Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Бесплатни уџбеници за све ђаке у Србији, а не само у Београду

Поздрављамо што је град Београд омогућио бесплатне уџбенике за све ђаке од 1. септембра, као и друге погодности попут бесплатне ужине и бесплатног превоза за ученике или бесплатних вртића. Али, то не може бити привилегија само за децу и родитеље из престонице. То би онда била тешка неправда и дискриминација друге деце ван Београда. То што овакве услуге бесплатног образовања постоје само у Београду и у још неколико општина, мора хитно до 1. септембра и почетка нове школске године да буде исправљено. 

        За то постоје два начина: да ово питање генерално буде решено од стране Владе Србије, или да и сви други градови и општине то реше на локалном нивоу као што је то недавно учињено у Београду. Зато ће Српски покрет Двери у скупштинску процедуру предати препоруке Влади Србије по овом питању, а наше градске и општинске организације ће локалним самоуправама предати захтеве за хитан ребаланс овогодишњег буџета у овом правцу, као и дугорочно решење овог питања кроз планирање буџета за наредне године.

У времену велике инфлације, огромних поскупљења основних животних намирница, банкарског скока висине кредитних рата и повећања цена станарина, позивамо власт да не дозволи било какву дискриминацију деце по месту живљења у Србији. Оно што су добила деца у Београду, што сматрамо исправним, морају добити и сва друга деца ван Београда. Ово се посебно односи на сиромашне породице и породице са више деце, али и све родитеље у Србији који имају огромна издвајања на почетку сваке школске године. Зато понављамо и захтев који је пре две године предложила Усправна Србија, члан нашег Патриотског блока, да свака породица у Србији 1. септембра добије по 20.000 динара по детету школског узраста. Једини прави и дугорочни излаз из кризне ситуације у нашем друштву јесте управо снажно улагање у квалитетно и бесплатно образовање.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: