Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Чувамо породицу и Косово и Метохију

Поздрављамо одлуку Министарства унутрашњих послова да најављена шетња у оквиру „Европрајда 2022“ буде забрањена. Међутим, не разумемо зашто је истовремено забрањена најављена породична шетња у организацији „Антиглобалиста Србије“ када ова манифестација ни на који начин не крши јавни морал као што је случај са Европрајдом.

     Исровремено, изражавамо сумњу да ће МУП на крају ипак дозволити одржавање шетње у оквиру Европрајда. Наше информације говоре да ће шетња бити организована од Дома Народне скупштине до стадиона Ташмајдан, где ће бити оджана завршна манифестација овогодишњег Европрајда. Ако се то заиста деси, то ће бити још један доказ да је Србија окупирана земља и да ЛГБТ идеологија парадира не само улицама српске престонице, већ и нашом просветом, о чему говори најмање 6 уџбеника са спорним ЛГБТ садржајем. Позивамо јавност да останемо будни по овом питању и у случају ЛГБТ парадирања Београдом будемо спремни да изнова изађемо на нове литије и породичне шетње како бисмо одбранили нашу децу од ЛГБТ пропаганде. Њихов циљ није геј парада, већ преваспитавање наше деце и то хришћанска, породична и традиционална Србија мора да зна и да спречи. Наставићемо борбу кроз институције система и да ови спорни уџбеници буду повучени из наших школа.

Истовремено, изражавамо задовољство што је у Народној скупштини коначно дошло до озбиљне расправе о најзначајнијем националном и државном питању – Косову и Метохији. Председник Републике се после много времена најзад суочио са опозицијом и чула се критика косовске политике актуелне власти, као и предлози нове и другачије политике. Као занимљивост истичем да је председник Републике 44 минута укупно одговарао на моје обраћање, а да ми је председник Скупштине забранио два минута права на реплику. То ми говори да имају проблем са аргументациојом којом сам доказао да смо у преговорима са Приштином доживели пораз од 0:15 и да мора да се мења комплетан преговарачки тим и преговарачка платформа.

У дану за гласање посланичка група Српски покрет Двери-Патриотски блок гласаће против Владиног извештаја који одлично показује пораз наших преговарача. Оно што ми можемо и хоћемо да подржимо јесте нова политика према КиМ која ће се вратити у оквире Устава Републике Србије и Резолуције 1244 Савета безбедности УН. Ми нисмо опозиција држави Србији, већ актуелној власти и увек ћемо подржати све што је у функцији очувања КиМ у саставу Србије.

Није могуће постићи национално јединство око старе косовске политике која је нанела штету државним и националним интересима, већ нам је потребан консензус око нове платоформе о КиМ како се грешке из претходног периода више не би поновиле.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Бошко Обрадовић: Чувамо породицу и Косово и Метохију

Снег је зимску службу – ЈКП „Београд пут“ и градску власт „изненадио“ у децембру и због тога је у недељу настао потпуни колапс на београдским улицама. Из тог разлога захтевамо хитну смену Зорана Радојичића и Горана Весића.

Радојичић је само дан пре снега, у суботу, на седници Штаба за ванредне ситуације рекао како је све спремно за чишћење снега. У недељу ујутру снег је градску власт ипак “изненадио“ толико да га нису очистили ни током целог дана, грађани су ишли пешке, а излазак на ауто-пут у раним јутарњим часовима је био скоро непроходан због колоне аутомобила који су проклизавали. Није био очишћен чак ни ауто-пут нити скоро иједна саобраћајница првог реда. Аутобуси су били блокирани, трамваји су стајали у низу у Булевару краља Александра, а Устаничка и многе друге улице изгледале су катаклизмично са поломљеним дрвећем, које су на крају уклањали сами грађани.

Због свега тога, Српски покрет Двери тражи под хитно одговорност и смену градоначелника Зорана Радојичића, заменика градоначелника Горана Весића, директора предузећа „Београд пут“ Ивана Тејића и директора предузећа „Путеви Србије“ Зорана Дробњака као и раскид уговора о одржавању путева на териотрији Београда са фирмом “Страбаг“ д.о.о Нови Београд и њихову одговорност. Захтевамо преиспитивање и раскид уговора са свим приватним фирмама које су до данас биле задужене за одржавање путева на читавој територији Србије, њихову одговорност и утврђивање штете коју су нанели држави и грађанима.

Сви они заједно треба да одговоре на питање зашто је одржавање путева у толикој мери дато у руке приватницима и сви они заједно морају поднети терет одговорности због неодржавања истих, не само зими већ током целе године чиме доводе у опасност све грађане.

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: