Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Да ли министар Баста говори у Вучићево име?

Ово је почетак припреме јавног мњења за увођење санкција Русији. 

     Јучерашњи позив министра привреде Рада Басте осталим колегама у Влади Србије да се изјасне око увођења санкција Русији као новог приоритета у раду извршне власти не може бити случајан и ничим изазван. Баста очито за нечији туђи рачун опипава пулс јавног мњења и припрема терен за преокрет у спољној политици Србије који води ка увођењу санкција Руској Федерацији. Пошто се Баста у свом обраћању позвао на председника Републике Александра Вучића постављамо оправдано питање да ли је ову изјаву дао у Вучићево име и да ли је ово нови ултиматум који је постављен пред Србију? Наша држава се већ суочава са притиском да прихвати француско-немачки споразум о признању лажне државе Косово, а сада је очито актуелан и други ултиматум да уведемо санкције Русији.

Нема нити једног разлога да то урадимо.

Русија је пријатељска и савезничка земља и увођењем санкција били бисмо стављени на листу непријатељских држава. То би угрозило наше међудржавне односе у сваком погледу, а посебно у енергетском и економском, а да не говоримо о томе да је Русија поуздани заштитник српских националних и државних интереса у СБ УН, посебно када се тиче поштовања Резолуције 12 44 СБ УН и очувања КиМ у саставу Србије. 

Без обзира да ли министар Баста говори у Вучићево име или заступа интересе САД и НАТО у Србији, његова изјава је супротна политици Владе Србије и српским националним, државним и економским интересима. Једини начин да Влада Србије докаже да ово није и њена нова спољна политика јесте смена министра Басте. Међутим, пре тога треба утврдити да ли је ово његов лични став, у шта сумњамо, или припрема јавности за увођење санкција Русији које ће уследити у пакету са признањем лажне државе Косово. То Србију води у придруживање НАТО пакту у рату против Русије и наш народ и државу сврстава на погрешну страну историје на којој никада нисмо били.

Зато захтевима државотворне опозиције да се одбаци капитулантски немачко-француски споразум о признању лажне државе Косово придружујем и захтев да Србија одбије овај захтев за увођењем санкција Русији. То није била политика коју је актуелна власт кандидовала на изборима. Зато, ако желе да воде нову политику, прво морају да поднесу оставке и да идемо на ванредне председничке и парламентарне изборе на којима ће кандидовати ту нову политику.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

*Извор фотографије министра привреде: Београдске електране 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: