Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Двери ће гласати против предлога републичког буџета за 2023!

Посланичка група Српски покрет Двери – Патриотски блок неће гласати за предлог републичког буџета за 2023. годину, јер у времену најављеног новог таласа поскупљења цена струје и гаса од Нове године приоритет не може бити изградња националног и 10 других нових фудбалских стадиона широм Србије.

   Док живимо цунами поскупљења у последњих годину дана: од основних животних намирница, преко горива, огрева и лекова, до закупнина станова и кредитних рата за више од 50%, приоритет морају добити социјално угрожене категорија становништва као што су незапослени, особе са хендикепом, пензионери са минималним пензијама, стари и немоћни без икаквих примања… Тражимо да се уместо нових фудбалских стадиона исплате неипслаћене зараде радницима из времена пљачкашких приватизација, да се врате отете пензије пензионерима, и да се плати топли оброк и регрес помоћном и техничом особљу у јавним службама који им ниеј исплаћен од 2014. године.

Презадужене и сиромашне породице треба да добију бесплатне ваучере за основне животне намирнице домаћих произвођача, као и социјални додатак за енергенте и повећане трошкове живота, затим помоћ за отплату стамбених кредита и да се уведе забрана искључења струје приватним лицима до 1. маја 2023.

Уместо страних фирми субвенције треба да добију домаћи привредници и пољопривредници. Увоз треба заменити домаћом производњом и подржати домаћи извоз. Тражимо ослобађање од пореза на добит за све домаће предузетнике који улажу у производњу и ново запошљавање, а смањење пореза на зараде за све који исплаћују веће плате.

Док живимо епидемију кардиоваскуларних и онколошких болести у Србији, недопустиво је смањење буџета за развој квалитета и доступности здравствене заштите и превенцију и контролу водећих хроничних незаразних обољења. Није нам потребна изградња Центра за вештачку интелегенцију док пола државе нема канализацију нити је решено питање отпадних вода и заштите од загађења ваздуха. Због свега тога на данашњем гласању у Народној скупштини бићемо против усвајања новог буџета за 2023. годину.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: