Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Двери ће гласати против предлога републичког буџета за 2023!

Посланичка група Српски покрет Двери – Патриотски блок неће гласати за предлог републичког буџета за 2023. годину, јер у времену најављеног новог таласа поскупљења цена струје и гаса од Нове године приоритет не може бити изградња националног и 10 других нових фудбалских стадиона широм Србије.

   Док живимо цунами поскупљења у последњих годину дана: од основних животних намирница, преко горива, огрева и лекова, до закупнина станова и кредитних рата за више од 50%, приоритет морају добити социјално угрожене категорија становништва као што су незапослени, особе са хендикепом, пензионери са минималним пензијама, стари и немоћни без икаквих примања… Тражимо да се уместо нових фудбалских стадиона исплате неипслаћене зараде радницима из времена пљачкашких приватизација, да се врате отете пензије пензионерима, и да се плати топли оброк и регрес помоћном и техничом особљу у јавним службама који им ниеј исплаћен од 2014. године.

Презадужене и сиромашне породице треба да добију бесплатне ваучере за основне животне намирнице домаћих произвођача, као и социјални додатак за енергенте и повећане трошкове живота, затим помоћ за отплату стамбених кредита и да се уведе забрана искључења струје приватним лицима до 1. маја 2023.

Уместо страних фирми субвенције треба да добију домаћи привредници и пољопривредници. Увоз треба заменити домаћом производњом и подржати домаћи извоз. Тражимо ослобађање од пореза на добит за све домаће предузетнике који улажу у производњу и ново запошљавање, а смањење пореза на зараде за све који исплаћују веће плате.

Док живимо епидемију кардиоваскуларних и онколошких болести у Србији, недопустиво је смањење буџета за развој квалитета и доступности здравствене заштите и превенцију и контролу водећих хроничних незаразних обољења. Није нам потребна изградња Центра за вештачку интелегенцију док пола државе нема канализацију нити је решено питање отпадних вода и заштите од загађења ваздуха. Због свега тога на данашњем гласању у Народној скупштини бићемо против усвајања новог буџета за 2023. годину.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: