Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Формирање Патриотског блока је вест године на српској политичкој сцени

Говор Бошка Обрадовића на првом предизборном представљању Српског покрета Двери и Патриотског блока, одржаном 12. децембра у Крагујевцу.

Када сам припремајући се за ово прелепо вече српског уједињења, поделио мисли синоћ са својом супругом Јулијом, она ми је дала један мудар савет за припрему говора: „Буди кратак, јасан и занимљив”, а ја сам се запитао зар нисам до сада рекао све што сам имао. Нисам, или макар наша генерација није рекла све што је имала, напротив. Један од наших старих слогана гласио је: „Ништа није готово – тек почиње!” Тек почињемо са завршним припремама да у Србији коначно на власт дође светосавска политика помирења и јединства, која држи до националног идентитета и традиционалних вредности, националне државе и самосталне Цркве, породице и домаћег економског интереса, еколошког патриотизма и заштите животне средине, и – да то никада не заборавимо да истакнемо као свој барјак – очувања Косова и Метохије у саставу Србије. Данас је Српски покрет Двери и апсолутни лидер уставобранитељског покрета Србије који не само да брани Устав него и људска права и слободу у времену суровог антиуставног наметања обавезне вакцинације, ковид пропусница и насељавања миграната.

Данас смо на Главном одбору Српског покрета Двери, и то са поносом истичем, усвојили измене и допуне програма на којима је више од годину дана радило преко 50 стручњака из свих друштвених области. Двери су данас модерна српска десница, демохришћанског и конзервативног опредељења, али и потпуно савременог одговора на сва актуелна друштвена питања. Оно што посебно желим да истакнем јесте потврђено старо опредеље Српског покрета Двери за монархију као принцип власти који у историји српског народа има јаче упориште и већи значај него републиканство. Још нисмо рекли коначну програмску реч и до избора можете очекивати „Нови антикомунистички манифест” који ће пописати све оно што није урађено након пада комунизма, нову спољну политику и најмодернији програм у области права на приватност које је данас озбиљно угрожено.Уједињење патриота које је тек почело са формирањем Патриотског блока је вест године на српској политичкој сцени. Желео бих да се захвалим нашим саборцима из Српске монархистичке странке „Српска слога”, Државотворног покрета Србије, Усправне Србије, Нове снаге Србије, Пиротске нове снаге, Гласа народа и Сви против Рио тинта што су препознали стратешку важност овог националног окупљања и стварања једног широког опозиционог предизборног родољубивог савеза који доноси сабирање а више никада расипање патриотских гласова. Глас за Патриотски блок је сигуран глас за све оне који су против садашње власти, али и против повратка на време бившег режима.Дужни смо вечерас да се сетимо свих оних имена која су имала огроман утицај на стварање и развој Двери, а само део њих сте могли видети на видеопрезентацији која је све време ишла у позадини овог догађаја: наш велики пријатељ и учитељ Предраг Драгић Кијук, а онда редом патријарси Павле и Иринеј, Митрополит Амфилохије, владике Атанасије, Артемије и Милутин, о. Лазар Милин, о. Дејан Дејановић, о. Љуба Петровић, Жарко Видовић, Антоније Ђурић, Небојша Крстић, Данило Лазовић, Александар Сенић – каква плејада великих Срба и сведока Српског Завета на прелазу из 20. у 21. век. Међу нама, нажалост, вечерас нису и многи покретачи Двери и наши заслужни саборци: од Јована Ђорђевића из Ниша, преко Александра Стојчића из Оџака и Виолете Благе из Панчева до Михајла Павловића из Њујорка и Љига. Сећамо се вечерас свих ових дивних људи и родољуба који су отворили врата за Двери на српској друштвено-политичкој сцени. Данас ми наступамо и излазимо на следеће изборе као Патриотски блок управо настављајући најбоље традиције и путоказе које су нам сви они оставили. Покрећући данас нове литије против литијума, Српски покрет Двери наставља да верује у Бога и Српство и да служи своме народу и Отаџбини, штитећи нашу дедовину, Устав и Србију. Не дамо светиње!

И, на крају, да се одужимо државотворној Шумадији и западној Србији, Орашцу и Опленцу, Карађорђу и Милошу, и Крагујевцу – првој престоници обновљене, модерне српске државе после ослобођења од турског ропства. Нисмо случајно одабрали Крагујевац за прву предизборну конвенцију. Ово је град који као и читава Шумадија и западна Србија мора да има много већи глас и утицај у Народној Скупштини и Влади Србије него што је то до сада био случај. Не може Тузла имати два министра и Чипуљићи председника Србије, а Крагујевац, Равна Гора и Љубић никога да говори у наше име и заступа наше интересе. У Српском покрету Двери и Патриотском блоку Шумадија и западна Србија ће имати свој политички глас и утицај, а наш предлог биће да Крагујевац поново буде српска престоница. Хитно нам је потребна дебеоградизација Србије и децентрализација како би се свим локалним самоуправама у Србији вратиле изворне надлежности, имовина и приходи. Интерес Србије је да се заустави ширење Београда и пражњење унутрашњости наше државе, што ће истовремено бити корисно како за мање градове, општине и посебно села која морају наставити да живе широм Србије, посебно у граничним и пасивним крајевима, али и за Београђене који моћи да живе нормално а не у садашњем урбанистичком, саобраћајном и еколошком хаосу и колапсу.

Нема више разлога за очајање, демотивисаност и неактивизам. Сваки српски родољуб сада коначно има за кога да гласа јер је формиран Патриотски блок. Позивам све наше старе и нове пријатеље, чланове и присталице како Двери тако и свих других патриотских и антиглобалистичких организација, да нам се придруже и да ову заједничку борбу наставимо у заједничком националном фронту – у Патриотском блоку који смо толико дуго сањали, желели и чекали. Време Патриотског блока је дошло! Време наших националних политичких идеја је поново завладало. Ми долазимо 3. априла. Хвала!

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: