Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Геј параду забранити на 100 година и окренути се социјално-економским проблемима грађана

Уџбеници биологије препуни пропаганде трансродности

    Позивам власт, односно надлежне државне органе да не подлежу притисцима из Брисела да Европрајд 2022. мора бити одржан у Београду. Немамо ништа против да се геј параде сваки дан одржавају у земљама ЕУ, али Србија је независна и суверена држава која сама одлучује о ономе што ће се одржавати у нашој земљи. Подсећам да је преко 50.000 породичних људи на Литији 28. августа јасно исказало став већинске Србије да Европрајд мора бити отказан. Захтевам од МУП-а да таква одлука хитно буде донета и организатори обавештени о томе.

Позивам организаторе Европрајда да прихвате одлуку надлежних државних органа и да престану са даљим провоцирањем већинске Србије. Да ли им је мало 130 јавних догађаја које планирају у Београду од 12-18. септембра? Апсолутно су неприхватљиве најаве да ће се европска геј парада одржати супротно одлуци државе и вољи већине грађана Србије.

Позивам колеге из прозападне опозиције да додатно не подгревају тензије најавом да ће организовати протесте ако Европрајд буде забрањен. Такве најаве само даље поларизују српско друштво и провоцирају већинску Србију, јер је више него јасно да би такав протест 17. септембра био маска за одржавање геј параде у Београду, а она је забрањена. А то онда води ка одговору већинске Србије који не може бити другачији сем позива на нову народну литију и породичну шетњу 17. септембра у Београду на коју ће онда изаћи преко 100.000 грађана Србије који више нису спремни да трпе вређање свега што је српско, хришћанско, породично и традиционално у нашем друштву и држави.

Крајње је време да се стави тачка на ову вештачки наметнуту и непотребну тему. Посланичка група СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ – ПАТРИОТСКИ БЛОК предаће у Народној скупштини предлог закона о забрани пропаганде хомосексуализма малолетним лицима. То значи да геј параду треба забранити на 100 година и окренути се решавању нагомиланих социјално-економских проблема са којима се грађани суочавају. Геј популација у Србији свакако није угрожена када из ове заједнице долази председник Владе Србије, и то у трећем мандату. Колико је овај хомосексуални лоби бахат и моћан најбоље говори управо пример премијерке која крши Устав и законе државе Србије који забрањују хомосексуалне бракове и усвајање деце у таквим лажним и неприродним заједницама.

Да смо апсолутно били у праву да циљ хомосексуалног лобија у Србији није само геј парада већ парадирање кроз све поре нашег друштва, а посебно просвету, говори пример три уџбеника за 8. разред из предмета биологије.

Пример 1:

Уџбеник биологије за осми разред, аутори Гордана Субаков Симић и Марина Дрндарски, издавач „Нови логос”, „Национална географија” и „Клет”, уводи нас у трансродну пропаганду. У првом делу уџбеника, у поглављу о полности, на страни 155, прича о биoлошком полу осенчена је причом о „роду“, то јест џендеру: „Тако, на пример, постоје особе чији биoлошки пол и родна припадност нису подударни (на пример, особа женског пола осећа се као мушкарац). Због тога је важно да разумемо те чињенице и да будемо толерантни према различитостима, да уважавамо специфичност других људи и њихов избор сопствене полности, то јест сексуалности“.

 

Пример 2:

Издавач „Дата статус“, уџбеник биологије за осми разред, аутори Гордана Ковачевић и др Немања Рајчевић, иде даље на страни 86 и 87: „Током одрастања, а посебно у адолесценцији, испољава се сексуалност и осећај родне припадности. Родна припадност или родни идентитет је субјективни осећај припадања или неприпадања одређеном полу. Наука се све више бави испитивањем и решавањем проблема људи чији се полни и родни идентитет не подударају. Хируршким корекцијама пола, хормоналном терапијом или психотерапијом, овим људима се значајно може помоћи у успостављању полног и родног идентитета“.

Пример 3:

Најдаље у пропаганди иде „Вулканов“ уџбеник, опет биологија за осми разред, аутора Милице Маркелић, Иве Лакић, Катарине Зељић и Невенке Кузмановић, од стране 131 до стране 135, где се говори о „трансродним особама“ које су рођене „у погрешном телу“: „Оне често имају потребу да се облаче и изгледају као особе супротног пола, а понекад се подвргавају одређеним видовима терапије (хормонска или хируршка терапија) како би промениле пол“. Онда се прелази на особе које су биолошки међуполне, да би се указало на постојање „родно неутралних“, које не припадају „искључиво једном или другом роду“.

Шта је следеће:

Како је у Србији у току пропаганда хомосексуализма и трансродности малолетним лицима кроз медије, уџбенике и школе поставља се питање шта је следеће када су у питању овакве нетрадиционалне „сексуалне оријентације“. Да ли би се у нашим уџбеницима ускоро као нешто „позитивно и толерантно” могла наћи и педофилија, насликана као љубав према деци, зоофилија, представљена као љубав према животињама, или некрофилија, са све култом љубави према мртвацима.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: