Бошко Обрадовић: Има ли краја уценама из ЕУ?

Спољнополитички одбор Европског парламента усвојио је овогодишњи извештај о Србији који доноси две нове, отворене и бруталне уцене према нашој држави: увођење санкција Русији и признање лажне државе Косово, упркос томе што пет чланица ЕУ такође не признају другу албанску државу на Балкану као ни ми.

Очигледно је да ЕУ не жели Србију у свом саставу или је жели без дела своје територије и без икакве могућности вођења самосталне политике. Чему улазак Србије у ЕУ са толиким степеном понижености? Европски пут Србије заправо не постоји већ постоји само пут бесконачног уцењивања Србије из Брисела који траје пуне две деценије – од предаје политичког и војног врха Србије Хашком трибуналу преко укидања царина за робу из ЕУ чиме се уништавају домаћи произвођачи до захтева за одрицањем од КиМ и увођење санкција Русији.

Иако су нам дупли стандарди западних центара моћи одлично познати не можемо да разумемо како ЕУ истовремено може да крши територијални интегритет Србије а брани територијални интегритет Украјине или Босне и Херцеговине.

Српски покрет Двери јесте за сарадњу са свим државама света, укључујући и државе ЕУ, али та сарадња мора бити заснована на партнерским односима, а никако на притисцима, уценама и понижењима. Србија треба и мора да води политику која је у складу са нашим националним, државним и економским интересима, а не са интересима странаца. То је једини пут који може да донесе добробит нашој држави.

Српска политичка сцена се дели на оне који су спремни да пристану на уцене из Брисела како би опстали на власти или на њу дошли и нас који на то нисмо спремни и ништа не дугујемо Бриселу већ водимо политику српских интереса.

Бошко Обрадовић

Председник Двери