Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Једини излаз из ове политичке кризе су Вучићева оставка и ванредни избори

Данас су представници државотворне опозиције блокирали Таковску улицу у Београду, испред зграде РТС-а, као последње упозорење Александру Вучићу да одбаци француско-немачки ултиматум.

    Том приликом одржана је и конференција за медије на којој су говорили: Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери, Милица Ђурђевић Стаменковски – председник Српске странке Заветници и др Милош Јовановић – председник Нове Демократске странке Србије.

Овом приликом, Бошко Обрадовић је истакао следеће: „Након што је владајући режим блокирао све медије за јавну расправу о француско-немачком споразуму и његовим последицама по државу Србију, након што је укинут рад парламента и забрањена скупштинска расправа на исту тему, након што је више хиљада грађана блокирано од стране полиције да дође на велико национално окупљање у петак у Београду, време је да одговоримо истом мером и блокирамо Србију док председник Републике не поднесе оставку због неовлашћеног и противуставног прихватања новог западног ултиматума. Синоћ у Охриду Вучић се неовлашћено обавезао да почне са применом противуставног споразума који је прихватио још у Бриселу 27. фебруара, што је нека врста државног удара. Зато смо данас овде блокирали Таковску улицу испред зграде РТС-а који као јавни медијски сервис такође блокира сваки разговор о капитулацији и издаји државног врха које су у току.

Са овог места позивамо грађане да заједничким снагама свих који су против ове власти и француско-немачког споразума у петак, 24. марта у 12:44 часова блокирамо све институције у држави, почевши од градских и општинских управа до Владе Србије. Тога дана обележићемо годишњицу почетка НАТО бомбардовања у свим градовима и општинама где ће се одржати блокаде и позвати на још веће национално окупљање око захтева да Вучић мора да оде. Вучић мора да оде да би Србија преживела као држава. Да Вучић оде, а Косово и Метохија остану у саставу Србије — позивам све присталице Српског покрета Двери и нашег Патриотског и Државотворног блока, као и све друге организације и појединце који су против ове власти и капитулације да у петак у 12:44 пошаљемо заједничку поруку да овако више не може и да се супротставимо овом државном удару и издаји. Видимо се у петак у 12:44 испред блокираних државних институција широм Србије.“

 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: