Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Једини излаз из ове политичке кризе су Вучићева оставка и ванредни избори

Данас су представници државотворне опозиције блокирали Таковску улицу у Београду, испред зграде РТС-а, као последње упозорење Александру Вучићу да одбаци француско-немачки ултиматум.

    Том приликом одржана је и конференција за медије на којој су говорили: Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери, Милица Ђурђевић Стаменковски – председник Српске странке Заветници и др Милош Јовановић – председник Нове Демократске странке Србије.

Овом приликом, Бошко Обрадовић је истакао следеће: „Након што је владајући режим блокирао све медије за јавну расправу о француско-немачком споразуму и његовим последицама по државу Србију, након што је укинут рад парламента и забрањена скупштинска расправа на исту тему, након што је више хиљада грађана блокирано од стране полиције да дође на велико национално окупљање у петак у Београду, време је да одговоримо истом мером и блокирамо Србију док председник Републике не поднесе оставку због неовлашћеног и противуставног прихватања новог западног ултиматума. Синоћ у Охриду Вучић се неовлашћено обавезао да почне са применом противуставног споразума који је прихватио још у Бриселу 27. фебруара, што је нека врста државног удара. Зато смо данас овде блокирали Таковску улицу испред зграде РТС-а који као јавни медијски сервис такође блокира сваки разговор о капитулацији и издаји државног врха које су у току.

Са овог места позивамо грађане да заједничким снагама свих који су против ове власти и француско-немачког споразума у петак, 24. марта у 12:44 часова блокирамо све институције у држави, почевши од градских и општинских управа до Владе Србије. Тога дана обележићемо годишњицу почетка НАТО бомбардовања у свим градовима и општинама где ће се одржати блокаде и позвати на још веће национално окупљање око захтева да Вучић мора да оде. Вучић мора да оде да би Србија преживела као држава. Да Вучић оде, а Косово и Метохија остану у саставу Србије — позивам све присталице Српског покрета Двери и нашег Патриотског и Државотворног блока, као и све друге организације и појединце који су против ове власти и капитулације да у петак у 12:44 пошаљемо заједничку поруку да овако више не може и да се супротставимо овом државном удару и издаји. Видимо се у петак у 12:44 испред блокираних државних институција широм Србије.“

 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: