Бошко Обрадовић: Кључна вест је велико национално окупљање између Заветника и Двери, уз подршку истакнутих српских интелектуалаца

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић истакао је у емисији “Таковска 10” на РТС-у да је за изборе што пре, јер је то је једино решење за излазак из огромне безбедносне, политичке и социјално-економске кризе, као и услов да ова власт оде – што је приоритет за Србију.

„Имамо једну од највећих инфлација у Европи, све што смо добили кроз повећање плата и пензија је појео скок цена свих основних животних намирница, струје и гаса. Имамо највећу цену горива у региону. Угрожен је сваки део функционисања ове државе, сељаци не могу да преживе са оваквим ценама. Да ли је нормално да пшеница и кукуруз буду 15 динара, млеко 50 динара, кромпир 40 динара? Студенти неће да упишу наставничке факултете јер су плате просветних радника испод просечне плате у Србији.” – рекао је Обрадовић.

Председник Двери је подсетио да Влада Републике Србије неће да каже на шта је потрошила 500 милиона евра, као и да је власт изневерила сва своја предизборна обећања.

„Причали су да ће бранити Косово и Метохију – прихватили су ултиматум Француске и Немачке о признању лажне државе Косово. Причали су о миру и стабилности – данас је ова власт извор немира, нестабилности и небезбедности.” – рекао је председник Двери

Обрадовић је истакао да је кључна вест формирање предизборне сарадње и велико национално окупљање између Српске странке Заветници и Српског покрета Двери уз подршку великог броја истакнутих српских интелектуалаца.

„Уједињују се патриоте и формира се нова ера српске политике. Не садашњи, али не и повратак на бивши режим. Одбрана и очување Косова и Метохије у саставу Србије, уз одбацивање француско-немачког споразума коју је ова власт прихватила. Одбрана и очување Републике Српске, а не прихватање Шмита који никада и нигде није на легалан начин постао високи представник, а ова власт га признаје. Подршка свему што је домаће, домаћем привреднику и пољопривреднику, домаћем економском интересу, а не страним фирмама којима ова власт даје наше паре. Подршка традиционалним вредностима и породици, а не промени пола и промоцији хомосексуализма.” – рекао је Обрадовић

Он је истакао да Срби на Косову и Метохији доживљавају хуманитарну катастрофу.

„У току је велико исељавање Срба са Косова и Метохије, који не могу да се лече и немају слободу кретања, деца не иду нормално у школу нити могу нормално да студирају. Не дозвољавате (РТС) да се говори о Косову и Метохији у тренутку док наш народ трпи Куртијев терор и нити о катастрофалној политици актуелне власти која 10 година предаје Косово и Метохију и издаје наше националне и државне интересе.” – закључио је председник Двери.

Целу емисију можете погледати овде: