Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Ко се залаже за санкције Русији – тај је за рат, Двери су за мир

Српски покрет Двери одбацује предлог Странке слободе и правде за увођење санкција Русији, који ће данас бити на дневном реду скупштинског Одбора за спољне послове. Предлажемо нову спољну политику Србије која ће бити на страни европског мира, а не рата. 

     Наши прозападни политичари, како на власти тако и у опозицији, не примећују огромне геополитичке промене које се дешавају у Европи и свету. Они се праве да не виде француског председника Макрона који одлази на ноге кинеском председнику у Пекинг, заједно са првим бирократом ЕУ Фон дер Лајен, или мађарског министра спољних послова који иде у посету Москви у сред ратних сукоба у Украјини.

Запад више није једина светска сила која уређује читав свет. Свет је изнова постао мултиполаран и поред колективног Запада постоје и друге велике светске силе, као што су земље БРИКС-а. До скоро је било незамисливо да светска трговина енергентима буде у некој другој валути изузев долара, а ускоро ће бити у многим другим валутама сем долара. Западњаци у Србији не признају ову реалност и колапс политике санкција против Русије којој се није придружила већина човечанства, као што неће да виде цивилизацијски колапс Запада који све више постаје антихришћански, антипородични, антиљудски у својим трансхуманим агендама које покушава да наметне остатку света.

Српски покрет Двери, као истински националан и државотворан, а то значи и истински европски, не прихвата западни тоталитаризам у виду нових ултиматума да морамо признати лажну државу Косово и увести санкције Русији. Суверене државе не морају да раде против сопствених националних и државних интереса. 

Онај ко заговара примену противуставног и капитулантског француско-немачког споразума и увођење санкција Русији, тај је за политичку нестабилност и рат. Они који се залажу за санкције Русији не само да су за рат него су суштински антиевропски и антимировни политички гласови који служе само ратнохушкачким интересима САД и НАТО. Управо супротно, Српски покрет Двери је за мир, како у Украјини тако и у читавој Европи, која треба да гледа своје европске интересе, а не да служи америчким. А један од највећих геостратешких европских интереса је сарадња са Русијом, како енергетска и економска тако и политичка и безбедносна.

Нове мировне иницијативе већ крећу из мађарског и немачког парламента са захтевом да су нам што пре потребни мировни преговори уместо нових испорука оружја и додатних санкција. Ратна опција је она која мора пропасти. Европа мира са Русијом долази. У самој Европи ће доћи до геополитичких промена у којима Брисел неће више одлучивати како ће се живети у свим европским државама. У таквој Европи националних држава Србија ће имати своје место. Српски покрет Двери ће радо учествовати у стварању те нове Европе, хришћанске, про-породичне, еколошки патриотске, Европе културе и демократије, Европе мира, а не санкција и рата.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: