Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Колико је још Басти и агената страног интереса у Влади Србије?

Данас се у Народној скупштини одржава седница на којој се расправља о разрешењу министра привреде Рада Басте, а у наставку преносимо говор председника Српског покрета Двери Бошка Обрадовића на ову тему: 

Захтев за смену актуелног министра привреде Рада Басте, који је поднела председник Владе Ана Брнабић против свог министра, много говори о самој Влади и карактеру владајућег режима. И отвара бројна питања:

  1. Питање за владајућу већину: Како је Раде Баста, без икаквих озбиљних стручних квалификација, уопште изабран за министра? Ко га је тачно предложио и да ли ће тај предлагач сада преузети одговорност за свој лош предлог? Колико је познато, према партијској подели министарстава у Влади, Баста је био предлог коалиције СПС-ЈС, односно кандидат Јединствене Србије која га се у међувремену одрекла и искључила га из странке. Да ли ће ова коалиција сносити одговорност за овај кадровски промашај?
  2. Питање за министра Басту: Како је себи дозволио да једно прича пре избора, а друго ради после избора? Нема веће политичке преваре од једног политичког програма који се грађанима обећава у предизборној кампањи, док се други спроводи кад се дође на власт? Како се г. Баста усудио да након доласка на министарску функцију почне да заговара увођење санкција Русији и слепу послушност Западу оличеном у ЕУ, САД и НАТО, све супротно званичном предизборном програму коалиције која га ја кандидовала за министра?
  3. Да ли је Баста уопште био кандидат коалиције СПС-ЈС, или је и он кандидат СНС? Да ли је Баста можда купио кандидатуру за министра, за колико пара и од кога? Да ли је то разлог што је толико месеци остао на функцији упркос директном противљењу званичној државној политици и предизборним обећањима? Зашто се о његовој смени расправља са оваквим закашњењем? Колику штету је министар Баста нанео држави Србији јер је имао заштиту онога ко му је продао министарско место и ко га је чувао на том месту све до сада? Тај који му је продао министарско место заузврат му је омогућио да дуже остане на функцији, обезбедивши му и време и простор за прављење нове прозападне политичке странке о државном трошку. Мислите да то нико није приметио? Басту сада препакованог и редизајнираног шаљете нама у опозицију? Нека, хвала! Задржите га или га вратите западним амбасадама које су вам га и послале.
  4. Шта нам г. Баста може рећи о иницијацији коју је недавно примио на пријему у америчкој амбасади када се сликао са свим лидерима прозападне опозиције који су му тако издали сертификат за прелазак у опозицију и улазак у коалицију за увођење санкција Русији? Ко их је овластио за издавање ових сертификата? Или су они само ударили печат на сертификат који издаје америчка амбасада у Београду? Да ли из свега тога можемо закључити да је г. Баста на линији западних центара моћи који га по потреби шаљу час у редове власти час у редове опозиције?
  5. Колико је још „спавача” Запада у редовима власти? Колико је још агената западних интереса у СНС? Небојша Стефановић, Зорана Михајловић, Шормаз, Баста… А тек код њихових коалиционих партнера попут Вука Драшковића? Има ли краја западним агентурама у Србији? Ко је послао Јелену Милић, највећег НАТО лобисту у Србији, за амбасадора у Хрватској, ако не СНС? Ко је пре неко вече правио тајну журку у Београду о државном трошку за Едија Раму и Алекса Сороша, сина Џорџа Сороша, једног од највећих мрзитеља Срба, Словена и православних уопште? Да ли је његово име Александар Вучић?
  6. Колико још Басти седи у Влади Србије? Када ће своје право лице показати остали западни „спавачи” у Влади? Ко је следећи да се заложи за санкције Русији, признање лажне државе Косово, улазак у НАТО, признање лажног геноцида у Сребреници, ЛГБТ пропаганду у нашим вртићима и школама? Дубравка Ђедовић, Тања Мишчевић, Марко Благојевић или Жигманов, Весић, Мали, Брнабић…? Има ли у Влади Србије неко ко није за Запад и улазак Србије у ЕУ по сваку цену? Ради ли у Влади Србије неко за српске националне и државне интересе, или само за интересе Запада?
  7. Зашто уопште избацујете Басту из Владе када већина вас мисли као он? Зато што је гласно рекао оно што већина вас мисли али што не желите да грађани Србије чују, јер знате да је преко 80% грађана Србије против тога? Ви бисте да владате и да спроводите политику против које је 80% грађана Србије? Баста и њему слични Шормази бар то не крију и јавно се залажу за НАТО окупацију Србије. Са њима грађани Србије знају на чему су, а шта ћемо са вама осталима који га данас смењујете а мислите исто као он и радите за истог страног газду?

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Цело скупштинско излагање Бошка Обрадовића на ову тему можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: