Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Конститутивна седница Народне скупштине да буде одржана на Косову и Метохији

Као будући народни посланик и председник посланичке групе Српског покрета Двери предлажем да конститутивна седница новог сазива Народне скупштине Републике Србије буде одржана на Косову и Метохији. Ствар је договора да ли би то било у Грачаници или Косовској Митровици, али је свакако од огромног значаја да буде на Косову и Метохији. Више је разлога за то.

Прво, то би била јединствена прилика да сви будући народни посланици посете Косово и Метохију и положе заклетву на посланички мандат управо на тлу српске Свете Земље, што би их посебно обавезивало у даљем посланичком раду. То би био огроман и симболички и конкретан чин подршке опстанку српског народа на КиМ и очувању јужне српске покрајине у саставу Србије. То би била јавна манифестација бриге најважније државне институције за наш територијални интегритет и суверенитет.

Друго, то би била јединствена прилика да свих 250 народних посланика буду распоређени тако да посете све крајеве Косова и Метохије и директно се лично увере како живе Срби и други грађани Србије на КиМ. Овим поводом они би могли посетити и велики број српских светиња на КиМ – цркава, манастира и историјских споменика, што би све заједно сигурно пратили домаћи и светски медији са великом пажњом.

Коначно, Народна скупштина у новом сазиву могла би на посебној седници одмах по конституисању на самом Косову и Метохији да се изјасни о услову који нам је испостављен из Европског парламента да морамо да признамо лажну државу Косово и да га јавно одбије посебном скупштинском резолуцијом, у којој би истовремено било затражено да се процес даљих преговора о КиМ врати у СБ УН – тамо где му је и једино право место.

Не видим ниједан разлог зашто конститутивна седница новог сазива Народне скупштине не би била одржана на КиМ, а у случају да постоји разлог за то онда би прва следећа скупштинска седница након конституисања новог парламента у Београду могла бити одржана на КиМ са истим овим циљевима и задацима на које је Устав Србије обавезао све народне посланике.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: