Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Кривична пријава за сваког председника бирачког одбора који је крао на референдуму

Референдум је покраден и мора бити поништен – закључак је анализе коју су заједнички урадиле све политичке странке патриотске опозиције које су водиле референдумску кампању против промене Устава.

    И математички и логички је немогуће да је опција НЕ победила у највећим градовима са највећим бројем бирача (Београд, Нови Сад, Ниш…), а изгубила у целини. Вучић је у недељу ноћ буквално измислио резултат референдума онако како му је одговарало јер је био у паници када је видео да губи. Најбољи доказ за то је да је представио резултат који у укупном збиру броја изашлих на референдум износи 101. 01% (60, 48% ДА, 39, 52% НЕ и 1, 01% неважећих листића). Поставља се питање ко је уопште Вучић да саопштава резултате у страначким просторијама? Да ли је тако дао задатак Миладину Ковачевићу шта треба ових дана у Статистичком заводу и РИК-у наштеловати?

Поднели смо приговоре и кривичне пријаве за свако бирачко место на коме је вршена референдумска крађа, а то су по правилу места где опозиција није имала чуваре кутија. Ту је излазност много већа него у просеку, а сви бирачи су листом били за ДА, што је апсолутно немогуће када упоредите са другим бирачким местима у истом граду или општини где је опозиција имала чланове референдумских одбора. Сада су на потезу тужилаштво и полиција који треба да утврде за сваког бирача који је уписан у бирачки списак да је у недељу гласао да ли је жив или мртав, да ли је тога дана уопште био у Србији и могао да изађе на гласање или је неко вештачки упумпавао и лажирао гласове за ДА када је видео да опције НЕ побеђује у целој Србији.

Сваки председник бирачког одбора, као и сви чланови који су му помагали у прекрајању референдумске воље грађана, одговараће кривично за учињено тешко кривично дело. И нико неће моћи да се сакрије иза тога да му је то наредио Вучић или неко други из СНС. Сви који су саучесници у оваквом функционисању овог недемократског и криминалног режима морају такође сносити одговорност за оно што раде, јер Вучић може сам да лаже али не може сам да краде. Српски покрет Двери ће сутра и прекосутра детаљно представити све начине на које се крало на референдуму.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: