Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Кривична пријава за сваког председника бирачког одбора који је крао на референдуму

Референдум је покраден и мора бити поништен – закључак је анализе коју су заједнички урадиле све политичке странке патриотске опозиције које су водиле референдумску кампању против промене Устава.

    И математички и логички је немогуће да је опција НЕ победила у највећим градовима са највећим бројем бирача (Београд, Нови Сад, Ниш…), а изгубила у целини. Вучић је у недељу ноћ буквално измислио резултат референдума онако како му је одговарало јер је био у паници када је видео да губи. Најбољи доказ за то је да је представио резултат који у укупном збиру броја изашлих на референдум износи 101. 01% (60, 48% ДА, 39, 52% НЕ и 1, 01% неважећих листића). Поставља се питање ко је уопште Вучић да саопштава резултате у страначким просторијама? Да ли је тако дао задатак Миладину Ковачевићу шта треба ових дана у Статистичком заводу и РИК-у наштеловати?

Поднели смо приговоре и кривичне пријаве за свако бирачко место на коме је вршена референдумска крађа, а то су по правилу места где опозиција није имала чуваре кутија. Ту је излазност много већа него у просеку, а сви бирачи су листом били за ДА, што је апсолутно немогуће када упоредите са другим бирачким местима у истом граду или општини где је опозиција имала чланове референдумских одбора. Сада су на потезу тужилаштво и полиција који треба да утврде за сваког бирача који је уписан у бирачки списак да је у недељу гласао да ли је жив или мртав, да ли је тога дана уопште био у Србији и могао да изађе на гласање или је неко вештачки упумпавао и лажирао гласове за ДА када је видео да опције НЕ побеђује у целој Србији.

Сваки председник бирачког одбора, као и сви чланови који су му помагали у прекрајању референдумске воље грађана, одговараће кривично за учињено тешко кривично дело. И нико неће моћи да се сакрије иза тога да му је то наредио Вучић или неко други из СНС. Сви који су саучесници у оваквом функционисању овог недемократског и криминалног режима морају такође сносити одговорност за оно што раде, јер Вучић може сам да лаже али не може сам да краде. Српски покрет Двери ће сутра и прекосутра детаљно представити све начине на које се крало на референдуму.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: