Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: МИ ГАРАНТУЈЕМО – Мере за младе

Млади људи су будућност овог народа и државе. Млади, нажалост, одлазе из наше земље или увелико о томе размишљају. Разлог није само то што су овде мале плате и низак животни стандард, већ и то што овде владају купљене дипломе и плагирани докторати, посао се добија само преко партијске књижице и влада свеукупна негативна селекција. Да би млади, посебно занатлије и они високообразовани остали у нашој држави или се после студија вратили у своје родне крајеве, неопходно је да држава покаже бригу и подршку. Наше Национално окупљање, иза кога стоје Српски покрет Двери и Српска странка Заветници, гарантује вам да ће млади постати приоритет политике будуће Владе Србије. 

     То значи најпре боље школовање за све вас, усклађено са савременим привредним и технолошким кретањима. То значи лакше запослење у државној и покрајинској управи, локалној самоуправи и јавним предузећима на јавним конкурсима без обавезе да се учланите у владајућу странку. То значи почетни капитал, повољне кредите и пореске олакшице за покретање приватног бизниса. То најзад значи и подршку за осамостаљење од родитеља и куповину прве некретнине односно породичног дома. И оно што је посебно важно, то значи смањење пореза на зараде за свакога ко ступи у брак, као и даље смањење пореза на зараде и на имовину за свако добијено дете. Држава мора на делу да покаже и докаже да је пријатељ младог човека у развоју и борби за личну егзистенцију и да је посебно пријатељ породице. Имамо много младих талентованих, креативних, хуманих и успешних људи, који нису на насловним странама, на којима се нажалост најчешће налазе погрешне вредности. Млади људи који дају позитиван пример треба да постану медијске звезде и узори својим вршњацима.

Што се тиче студената, највећи проблем са којим се они данас суочавају је огроман скок висине закупнина станова и недовољан број места у студентским домовима, као и прескупе школарине. Ми се обавезујемо на изградњу нових студентских кампуса у свим великим универзитетским центрима, као и бесплатно студирање за сиромашне студенте. Потребно је увести ЈУНИОР картицу са разним погодностима за младе. Позивам омладину, посебно оне који су последњих година постали пунолетни и стекли бирачко право, да изађу на изборе, јер ако то масовно учине они ће одлучивати о коначним резултатима и покренути политичке промене.

Аутор је један од носилаца изборне листе број 4: МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ – БОШКО ОБРАДОВИЋ – НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ – ДРЖАВОТВОРНА СНАГА – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: