Бошко Обрадовић: МИ ГАРАНТУЈЕМО – Мере за младе

Млади људи су будућност овог народа и државе. Млади, нажалост, одлазе из наше земље или увелико о томе размишљају. Разлог није само то што су овде мале плате и низак животни стандард, већ и то што овде владају купљене дипломе и плагирани докторати, посао се добија само преко партијске књижице и влада свеукупна негативна селекција. Да би млади, посебно занатлије и они високообразовани остали у нашој држави или се после студија вратили у своје родне крајеве, неопходно је да држава покаже бригу и подршку. Наше Национално окупљање, иза кога стоје Српски покрет Двери и Српска странка Заветници, гарантује вам да ће млади постати приоритет политике будуће Владе Србије.

То значи најпре боље школовање за све вас, усклађено са савременим привредним и технолошким кретањима. То значи лакше запослење у државној и покрајинској управи, локалној самоуправи и јавним предузећима на јавним конкурсима без обавезе да се учланите у владајућу странку. То значи почетни капитал, повољне кредите и пореске олакшице за покретање приватног бизниса. То најзад значи и подршку за осамостаљење од родитеља и куповину прве некретнине односно породичног дома. И оно што је посебно важно, то значи смањење пореза на зараде за свакога ко ступи у брак, као и даље смањење пореза на зараде и на имовину за свако добијено дете. Држава мора на делу да покаже и докаже да је пријатељ младог човека у развоју и борби за личну егзистенцију и да је посебно пријатељ породице. Имамо много младих талентованих, креативних, хуманих и успешних људи, који нису на насловним странама, на којима се нажалост најчешће налазе погрешне вредности. Млади људи који дају позитиван пример треба да постану медијске звезде и узори својим вршњацима.

Што се тиче студената, највећи проблем са којим се они данас суочавају је огроман скок висине закупнина станова и недовољан број места у студентским домовима, као и прескупе школарине. Ми се обавезујемо на изградњу нових студентских кампуса у свим великим универзитетским центрима, као и бесплатно студирање за сиромашне студенте. Потребно је увести ЈУНИОР картицу са разним погодностима за младе. Позивам омладину, посебно оне који су последњих година постали пунолетни и стекли бирачко право, да изађу на изборе, јер ако то масовно учине они ће одлучивати о коначним резултатима и покренути политичке промене.

Аутор је један од носилаца изборне листе број 4: МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ – БОШКО ОБРАДОВИЋ – НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ – ДРЖАВОТВОРНА СНАГА – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери