Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: МИ ГАРАНТУЈЕМО – Мере за наше даме

Достојевски је рекао да ће лепота спасити свет, а ја бих се надовезао да ће жене спасити Србију. Жене су данас онај бољи део нашег друштва: вредније су, лојалније, пожртвованије. Али, жене данас немају онај статус у нашем друштву који заслужују – ни као мајке ни као предузетници ни као радници. Жена у граду суочава се са великим проблемом да усклади каријеру и мајчинство, а жена на селу са још много проблема од којих су највећи неодговарајућа здравствена и социјална заштита. Много тога мора хитно да се мења. Наше даме заслужују боље!

     Национално окупљање, једина изборна листа на наступајућим изборима коју предводи једна жена – Милица Ђурђевић Стаменковски, гарантује свим женама у Србији потпуно нови приступ државе. Почињемо најпре од реновирања свих породилишта у Србији, боље исхране и хигијене у њима за све труднице и породиље, смањења акушерског насиља и трошкова одржавања трудноће. Затим се обавезујемо да ће сваког 1. септембра сваки ђак у Србији добити по 20.000 динара и бесплатне уџбенике за све а не само за ђаке у Београду. Гарантујемо да ћемо увести нерадну недељу и у приватном сектору и обезбедити флексибилно радно време за мајке за децу до седам година старости, а то значи краће радно време, рад само у првој смени и друге олакшице и привилегије за мајке.

Држава ће подржати жене предузетнице у граду и сеоски туризам и етнозанатство. Држава мора путем инспекција казнити и строго забранити свако уцењивање за добијање посла од стране послодавца које је повезано са условом да жена радник не остане у другом стању. Такође је недопустив неплаћен прековремени рад или тежак физички рад за жене. Са друге стране, држава треба максимално да награди друштвено одговорне компаније које помажу своје раднике да се осамостале, ступе у брак, реше стамбено питање, рађају децу и граде своју породицу. Такве домаће фирме треба да имају сваку врсту подршке од стране државе у смислу субвенција, повољних кредита, извозних гаранција и пореских олакшица.

Жене предузетници треба да буду ослобођене свих сувишних административних и парафискалних намета, као и да уживају посебну заштиту државе када остану у другом стању. Жена је стуб породице и друштва. Зато држава мора да учини све да се жена осећа сигурно и збринуто и да превентивно води рачуна о здрављу жена. 

Наша изборна листа вам гарантује да ће тако и бити! 

Аутор је један од носилаца изборне листе број 4: МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ – БОШКО ОБРАДОВИЋ – НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ – ДРЖАВОТВОРНА СНАГА – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: