Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: МИ ГАРАНТУЈЕМО – Мере за пензионере

Наши најстарији суграђани спадају у највеће жртве актуелне власти. 

     Њима су отимане пензије за четири године важења закона о смањењу пензија, које су Уставом гарантовано стечено право које нико није смео да им одузме. Они су затварани и малтретирани у време пандемије и све ређе виђају своју децу и унучад који су морали у иностранство у потрази за бољим животом. Они су данас на ивици егзистенције у актуелној социјално-економској кризи у којој су драматична поскупљења довела до пада њихове куповне моћи и животног стандарда. Ко зна колико пута у последње две године поскупеле су све основне животне намирнице, цене струје и грејања, гориво, лекови… Инфлација је одавно појела сва повећања пензија. Посебно су угрожени они наши најстарији суграђани са минималним пензијама којима је минимална потрошачка корпа потпуно недоступна.

За државу су невидљиви њих преко 150.000 у Србији који немају никаква примања у старости, а посебно они који живе на селу и посебно жене са села. Држава недовољно обраћа пажњу на старачка и самачка домаћинства којима је потребна редовна здравствена и социјална заштита. 

Изборна листа под редним бројем 4 – Национално окупљање – Двери –Заветници гарантује свим нашим најстаријим суграђанима да ћемо исправити неправде које су им нанете од стране актуелне власти. Најпре, биће им у више месечних рата враћени сви отети делови пензија. Биће укинут онај крајње дискриминаторски члан закона према којем онај ко има навршених 40 година радног стажа, али није испунио старосни услов за пензију, добија трајно умањење пензије. Таква неправда мора бити хитно исправљена. Такође, старосну границу за одлазак у пензију треба смањити, посебно за жене. Свако следеће повећање пензија и њихово усклађивање са растом трошкова живота неће бити исто за све, већ ће пензионери са ниским пензијама добијати веће повећање. Коначно, сви они који немају никаква примања у старости добиће социјалну пензију од државе.

Двери и Заветници су нова политичка снага која никада није била на власти. Ми вас никада нисмо слагали нити преварили нити оштетили. Зато вас позивамо да нам дате шансу да када дођемо у позицију да вршимо власт спроведемо све ове мере на корист свих најстаријих наших суграђана.

Аутор је један од носилаца изборне листе број 4: МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ – БОШКО ОБРАДОВИЋ – НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ – ДРЖАВОТВОРНА СНАГА – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: