Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: МИ ГАРАНТУЈЕМО – Мере за ратне војне ветеране

Ратни ветерани у Србији коначно морају добити поштовање, статус и помоћ државе које су одавно заслужили. 

       Држава Србија се још увек није достојно одужила борцима из отаџбинских ратова 1991-1999. године, као ни породицама погинулих који су дали своје животе да бисмо ми данас живели у миру. Зато ће Национално окупљање као једну од првих парламентарних иницијатива у новом сазиву Народне скупштине имати предлог измена и допуна Закона о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица.

У том правцу предвидели смо посебни новчани додатак за ратне војне ветеране, могућност смањења или ослобођења од плаћања пореза на имовину, решавање стамбеног питања или субвенционисање трошкова станарина и комуналија, као и загарантовану социјалну пензију за све оне који је нису остварили по другом основу.

Такође, у систему здравства биће издвојена посебна болница за ратне војне ветеране и појачан систем њихове медицинске и социјалне заштите. Локалне самоуправе обезбедиће посебне услуге за ратне војне ветеране и породице погинулих које се односе на бесплатне културне и спортске садржаје, паркинг и огрев.

И оно што је најважније, односно што је по сведочењу самих ратних војних ветерана битније од било какве материјалне помоћи која свакако мора да постоји – биће промењен њихов статус у друштву. Држава Србија на различите начине исказаће поштовање према свим патриотама који су ратовали за слободу и част Отаџбине. Они неће бити заборављени и понижени као што је сада случај већ јавно истакнути, испоштовани и награђени због своје оданости и храбрости. 

У новом сазиву Народне скупштине поновићемо наш предлог који је владајућа већина одбила у прошлом сазиву, а то је Декларација о изражавању почасти свим грађанима Србије несрпског порекла који су дали свој живот за Отаџбину. На овај начин желимо да искажемо посебно поштовање према нашим суграђанима из мањинских народа који су заједно са нама ратовали за слободу Србије и који су лојални својој држави. 

Аутор је један од носилаца изборне листе број 4: МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ – БОШКО ОБРАДОВИЋ – НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ – ДРЖАВОТВОРНА СНАГА – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: