Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: На власти је погрешан систем вредности

Живимо у држави у којој је огроман број убијених жена у партнерском насиљу, у којој се деца гуше од агрегата јер им је искључена струја, у којој се врше одмазде према политичким противницима и њиховој деци, у којој се раде ексклузивни интервјуи са серијским силоватељима… Црне хронике су сваки дан све црње, али то није случајно јер је такав систем вредности који се емитује са врха власти на чијем челу су људи са купљеним дипломама и плагираним докторатима, огрезли у криминал и корупцију.

     Када се данас говори о духовној и моралној кризи у нашем народу, о насиљу у породици, о небризи надлежних институција, о ужасном стању у медијима — онда морамо бити свесни да је за то одговорна актуелна власт која пресудно утиче на креирање друштвеног амбијента у коме живимо. Ако на свим најгледанијим телевизијама доминирају ријалити шоуи препуни псовки, насиља и проституције — како да очекујемо да у стварности имамо боље стање? Једино решење да се нешто промени је промена поремећеног система вредности који артикулише актуелна власт, чија је културна политика оличена у ТВ ПИНК и дневном листу Информер. Да би се променио погрешан и штетан систем вредности мора најпре да се промени актуелна власт јер су они нераздвојни узрок и последица, а потом забрани рад ових медија који шире моралну болест. Немојмо имати никакве илузије да то може на другачији начин. Време је да на власт дођу људи који држе до вере и нације, традиционалних и породичних вредности, а да медији емитују културно-образовни, дечји и породични програм. Ако може у Мађарској, Шведској и Италији — може и у Србији.

О каквој се власти код нас ради најбоље говори чињеница да је Србија једина држава на свету која већ осам месеци нема Владу. Сада се доводи у питање и функционисање Народне скуппштине која очито неће почети са редовним јесењим заседањем првог радног дана у октобру, како то налаже Закон о Народној скупштини. Изазова је све више, а институција које раде свој посао све мање. Зато позивам све хришћане, породичне људе и патриоте да се одазову новој Литији за спас Србије која је заказана за недељу у 14 часова испред Патријаршије у Београду са циљем да истакнемо да Србијом не треба да владају западни амбасадори и да зауставимо ЛГБТ пропаганду која је ушла у наше школе и уџбенике. То ће истовремено бити подсетник за све будуће власти да нема признања лажне државе Косово и да нема увођења санкција Русији. И, што је најважније, да никаквог политичког и економског бољитка у Србији неће бити док не дође до духовне и моралне обнове. А за то се морамо изборити сами, то нам нико неће поклонити.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: