Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Национално окупљање за одбрану и заштиту Републике Српске

У организацији Српског покрета Двери, Српске странке Заветници и Покрета за одбрану КиМ, данас је у Медија центру одржана конференција за медије на тему „Стоп западним притисцима: У одбрану Републике Српске“. На конференцији су говорили: Бошко Обрадовић – народни посланик и председник Српског покрета Двери, мр Данијел Игрец – члан Председништва Српске странке Заветници, проф. др Милош Ковић и проф. др Часлав Копривица из Покрета за одбрану КиМ, генерал Митар Ковач и Александар Павић – политички аналитичар. 

Бошко Обрадовић је овом приликом истакао следеће: „Нема случајности у томе да српски народ на Косову и Метохији и у Републици Српској у овом часу истовремено трпи огромне западне притиске који воде ка тоталном урушавању наших националних и државних интереса. Очито је да се Западу жури и да тај Четврти Рајх који је у Украјини кренуо у обрачун са Русијом жели да угуши било какве гласове у позадини који нису на линији коалиције за увођење санкција Русији и део НАТО опкољавања Русије. Као и увек, непокорни, слободарски Срби се проглашавају реметилачким фактором, док неко потпуно други и на КиМ и у РС угрожава мир и међународно право, а то су Приштина и Сарајево.

Дупли стандарди и лицемерје Запада поново су на делу: од Србије се тражи да се одрекне дела своје државне територије у јужној српској покрајини и наш територијални интегритет и суверенитет се отворено не поштује, док се са друге стране тражи поштовање територијалног интегритета и суверенитета БиХ и чак жели укинути Република Српска у циљу њеног утапања у вештачку и наметнуту БиХ. 

Српски народ као да никада и нигде нема право на своје постојање, државу и независност. Јер, ако се поштује целовита БИХ — мора се поштовати и целовита Србија, са КИМ у свом саставу. А ако неко мисли да је француско-немачки споразум о признању лажне државе Косово добар, нека га прво примени у БиХ и позове Сарајево да се више не противи уласку РС у све међународне организације као независне државе.

Република Српска није та која крши Дејтонски споразум нити Устав БиХ, већ управо она која их брани од званичног Сарајева и колонијалног управника Шмита који их заправо крше. РС се искључиво брани од константног понижавања, вређања, одузимања надлежности, а сада и покушаја узурпације њене имовине и других неуставних и незаконитих одлука дуета Шмит-Сарајево. Када се РС усуди да брани своја права и своје самоодржање које је загарантовано Дејтонским споразумом, онда бива оптужена за све и свашта.

Зато је данас толико важно да станемо у одбрану и заштиту РС. И то треба да урадимо јединствено са обе стране Дрине, без обзира на било какве друге наше политичке и идеолошке разлике, или поделе на власт и опозицију. 

Управо ова наша данашња конференција је симбол и нуклеус једног таквог националног окупљања у које позивамо и све друге политичке и друштвене чиниоце Србије и Републике Српске.“ 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: