Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Национално окупљање за одбрану и заштиту Републике Српске

У организацији Српског покрета Двери, Српске странке Заветници и Покрета за одбрану КиМ, данас је у Медија центру одржана конференција за медије на тему „Стоп западним притисцима: У одбрану Републике Српске“. На конференцији су говорили: Бошко Обрадовић – народни посланик и председник Српског покрета Двери, мр Данијел Игрец – члан Председништва Српске странке Заветници, проф. др Милош Ковић и проф. др Часлав Копривица из Покрета за одбрану КиМ, генерал Митар Ковач и Александар Павић – политички аналитичар. 

Бошко Обрадовић је овом приликом истакао следеће: „Нема случајности у томе да српски народ на Косову и Метохији и у Републици Српској у овом часу истовремено трпи огромне западне притиске који воде ка тоталном урушавању наших националних и државних интереса. Очито је да се Западу жури и да тај Четврти Рајх који је у Украјини кренуо у обрачун са Русијом жели да угуши било какве гласове у позадини који нису на линији коалиције за увођење санкција Русији и део НАТО опкољавања Русије. Као и увек, непокорни, слободарски Срби се проглашавају реметилачким фактором, док неко потпуно други и на КиМ и у РС угрожава мир и међународно право, а то су Приштина и Сарајево.

Дупли стандарди и лицемерје Запада поново су на делу: од Србије се тражи да се одрекне дела своје државне територије у јужној српској покрајини и наш територијални интегритет и суверенитет се отворено не поштује, док се са друге стране тражи поштовање територијалног интегритета и суверенитета БиХ и чак жели укинути Република Српска у циљу њеног утапања у вештачку и наметнуту БиХ. 

Српски народ као да никада и нигде нема право на своје постојање, државу и независност. Јер, ако се поштује целовита БИХ — мора се поштовати и целовита Србија, са КИМ у свом саставу. А ако неко мисли да је француско-немачки споразум о признању лажне државе Косово добар, нека га прво примени у БиХ и позове Сарајево да се више не противи уласку РС у све међународне организације као независне државе.

Република Српска није та која крши Дејтонски споразум нити Устав БиХ, већ управо она која их брани од званичног Сарајева и колонијалног управника Шмита који их заправо крше. РС се искључиво брани од константног понижавања, вређања, одузимања надлежности, а сада и покушаја узурпације њене имовине и других неуставних и незаконитих одлука дуета Шмит-Сарајево. Када се РС усуди да брани своја права и своје самоодржање које је загарантовано Дејтонским споразумом, онда бива оптужена за све и свашта.

Зато је данас толико важно да станемо у одбрану и заштиту РС. И то треба да урадимо јединствено са обе стране Дрине, без обзира на било какве друге наше политичке и идеолошке разлике, или поделе на власт и опозицију. 

Управо ова наша данашња конференција је симбол и нуклеус једног таквог националног окупљања у које позивамо и све друге политичке и друштвене чиниоце Србије и Републике Српске.“ 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: