Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Настављамо ширење Двери и Патриотског блока

Преслава градске организације Српског покрета Двери Краљево

    У Краљеву је обележена преслава градске организације Српског покрета Двери, а овом свечаном чину је присуствовао и председник Двери господин Бошко Обрадовић, који је том приликом изјавио следеће:

„Данас обележавамо Светог Николаја Охридског, Жичког, Свесрпског и Свеправославног, највећег Србина после Светог Саве, по речима Јустина Поповића. Свети Владика Николај је не само заштитник наших градских и општинских организација које га данас славе као крсну славу већ и читавог Српског покрета Двери који је формиран на његовим духовним и националним идејама на којима се и данас напајамо. Од Светог Владике смо научили да су три највеће вредности српског народа — Бог, Краљ и Дом, да је човек изнад свега, а Бог изнад човека и да је читава српска историја служење Богу и роду. Да нестану све књиге икада написане на српском језику довољна би била сабрана дела Светог Николаја да се упознамо са свим оним што треба да знамо о себи, свом духовном и националном идентитету.

Тачно пре годину дана, из Владикиног родног села Лелића и манастира у коме почивају његове свете мошти, започели смо нову кампању Српског покрета Двери коју смо назвали Од породице до породице и која је завршила нашим недавним повратком у Народну скупштину.

 

Данас само настављамо тим путем вере у Бога и Српство и стављања породице на прво место у нашем друштву и држави. Ово је време одбране традиционалних и породичних вредности, ово је време одбране и очувања КиМ у саставу Србије и Републике Српске, ово је време које ће показати да ли смо на страни НАТО пакта који нас је бомбардовао или братске Русије која штити наше националне и државне интересе…

Ово је време економског и еколошког патриотизма. Ово је време за уједињење свих патриота у Србији и зато настављамо ширење Патриотског блока и после избора и позивамо све патриотске парламентарне и ванпарламентарне политичке снаге на сарадњу и уједињење. И ако вас питају на ком програму се уједињујете — ви им реците на програму Светог Саве и Светог Владике Николаја, најбољем српском програму свих времена, програму српске слоге и братољубља.  Нека нам Свети Сава и Свети Владика Николај стално буду на помоћи на томе путу.“

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: