Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Не сме бити повратка у институције лажне државе Косово

Након изласка представника Срба са севера Косова и Метохије из сепаратистичких институција лажне државе Косово више не сме бити повратка у њих. Сва ова борба српског народа на северу КиМ била би узалудна ако би завршила повратком у исте сепаратистичке институције под било којим изговором.

Прави хероји са севера Косова и Метохије су сви они полицајци и други наши грађани који у ове лажне институције нису хтели да уђу 2013. године када их је после потписивања антиуставног Бриселског споразума на то притискала актуелна власт. Од тада траје предаја ингеренција државе Србије на северу КиМ и утапање Срба у лажне институције сепаратиста у Приштини. Сви ти хероји који су остали без посла у српској полицији и правосуђу јер нису желели да полажу заклетву лажној држави Косово данас су заборављени од стране актуелне власти на исти начин као и Срби јужно од Ибра који су још раније остављени на истом цедилу.

Време је да се постави питање одговорности за последице лоших преговора са сепаратистима. После 10 година преговора Албанци су добили све, а држава Србија ништа. Зашто држава Србија никада није тражила да се у преговоре поред америчке укључи и руска страна? Зашто није затражено да се преговори врате у УН? Зашто ових дана нисмо тражили ванредну седницу СБ УН на тему кризе на северу КиМ? Зашто није тражено испуњење одредби Резолуције 12 44 СБ УН о повратку до 1000 припадника српског државног особља на КиМ? Зашто већ није формирана јединица од тих 1000 људи који треба први да се врате у јужну српску чпокрајину? Ко ће да одговара за лошу преговарачку платформу и лоше преговараче, за штетне споразуме којима смо изгубили све а нисмо добили ништа?

Није време да се слави излазак из сепаратистичких институција јер у њих се никако није смело ни улазити и на тај начин признавати лажна држава Косово. Сада је кључно да дође до промене погрешне политике према Косову и Метохији. Нови преговори не смеју водити ка повратку у ове лажне институције лажне државе нити ка формирању било какве заједнице српских општина према уставу и законима ове лажне државе, а из свих изјава челника актуелне власти видимо да је то циљ.

Држава Србија треба да обнови своје институције на северу КиМ, а пре свега полицију, цивилну заштиту, правосуђе и локалну самоуправу у четири општине, што значи да прво треба да буду расписани локални избори по Уставу и законима државе Србије. И то не само на северу већ на комплетној територији АП КиМ, јер је неприхватљиво да Срби јужно од Ибра буду отписани и да се о њима више и не говори у наступима владајућег режима у Београду.

Такође, понављамо захтев за ванредну седницу Народне скупштине на тему француско-немачког предлога о решавању статуса Косова и Метохије о коме јавност не зна ништа, на којој би председник Републике требало да извести Парламент о детаљима тог предлога и о садржају одговора државе Србије, а Народна скупштина усвоји нову преговарачку платформу која би обавезивала како садашњу тако и све будеће власти. Суштина те нове платформе и политике мора бити пуна реинтеграција КиМ у уставно-правни поредак државе Србије.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: