Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Не уводите Србију у рат са Русијом – откажите заједничку војну вежбу са НАТО на територији Србије!

Учествујући у својству домаћина у заједничким војним вежбама са НАТО на територији Србије, које се одржавају истовремено са највећом ваздухопловном вежбом у историји НАТО алијансе, Вучићева власт отворено стаје на страну НАТО у сукобу са Русијом у Украјини и угошћава оне који су нас бомбардовали и који су нам окупирали Косово и Метохију. 

   На овај начин власт брутално крши Резолуцију Народне скупштине о заштити суверенитета, територијалног интегритета и уставног поретка Републике Србије која је дефинисала Србију као војно неутралну државу. Посебно је драматичан тренутак у коме се крши досадашњи мораторијум Владе Србије на заједничке војне вежбе са било којим страним војскама: у тренутку када НАТО не крије да овом вежбом жели да „покаже снагу Русији”, када уз помоћ НАТО снага албански сепаратисти и терористи окупирају север КиМ и хапсе Србе – Војска Србије приступа синхронизацији са НАТО на територији наше земље, без било какве одлуке Скупштине и то на Видовдан, један од највећих националних празника!

Власт, али и про-НАТО опозиција увек диже глас против тога да српска војска интервенише и одбрани наш угрожени народ на КиМ, али им очигледно не смета да српски војници сарађују са онима који су нас убијали. Шта је следеће? Да се српска војска шаље у Украјину и ставља на страну неонацистичког режима у Кијеву? Још једном позивам све политичке странке и власти и опозиције да се јавно, јасно и гласно, изјасне да ли су за заједничке војне вежбе са НАТО у Србији или су против? Ово не сме бити тема у вези са којом политички актери немају став. Грађани Србије треба да знају шта свако до нас политичара мисли о сарадњи са НАТО злочинцима и убицама наше деце.

Ако у Србији има Мајдана, он се спроводи одозго, од стране режима Александра Вучића, уз асистенцију про-НАТО опозиције и под контролом америчког амбасадора који очито овде одлучује о свему уместо нас грађана Србије. 

Имајући ово у виду постаје јасно зашто и власт и прозападна опозиција не желе изборе који су једини легитимни излаз из свеукупне друштвене кризе. Само ванредни избори на свим нивоима су брана да се на мала врата спроведе антиуставни француско-немачки споразум, уведу санкције Русији, изврши распродаја државне имовине и сарађује са НАТО. Зато изнова позивамо Александра Вучића и Ану Брнабић да не уводе Србију у непријатељски однос са Русијом и откажу заједничку војну вежбу са НАТО на територији Србије, поднесу оставке и распишу изборе на свим нивоима.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: