Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Нема краја западним ултиматумима

Обраћање председника Српског покрета Двери на великом националном окупљању у Новом Саду 22. априла 2023. 

    Ових дана се навршило 10 година од потписивања противуставног Бриселског споразума којим је актуелна власт почела за негирањем српске државности на Косову и Метохији. И тада смо протестовали против овог класичног кршења Устава и одрицања од надлежности државе Србије на северу Косова и Метохије, као што данас дижемо свој глас против прихватања новог западног ултиматума у форми француско-немачког споразума о КиМ. Оно је био почетак а ово је крај на том путу пузајућег и прећутног признања лажне државе Косово од стране нажалост још увек актуелне власти СНС и СПС. Тандем Вучић-Дачић је зарад подршке њиховој власти са Запада пре 10 година прихватио да се одрекне српске полиције, цивилне заштите, судства и тужилаштва, телекомуникација и енергетике на северу КиМ, а данас зарад опстанка на власти прихвата сва документа, националне симболе, територијални интегритет и сувереност лажне државе Косово, као и да се више неће противити чланству тзв. Косова у било којој међународној организацији. Шта је ово ако није кршење Устава Србије, ако није капитулација, ако није издаја српских националних и државних интереса?

Али, није ово једини притисак који нам долази са Запада, јер новим уценама из Брисела и Вашингтона никада нема краја. Сваки српски државник који је помислио да ће излажењем у сусрет неком западном захтеву нешто постићи – преварио се, од Милошевића, преко Коштунице и Ђинђића, до Тадића и Вучића. Нема краја западним ултиматумима. Данас нам не траже само да се одрекнемо своје Свете Земље – Косова и Метохије, већ и да уведемо санкције пријатељској и савезничкој држави Русији, као што смо већ морали да их уведемо Сирији и Белорусији. Затим нам траже да се одрекнемо последњих елемената економске суверености и привредног интегритета, а то је да распарчамо и распродамо ЕПС и Телеком као што смо већ продали наше воде, руде, реке и пољопривредно земљиште. А да би нас на крају потпуно згазили и понизили уценили су нас и да се у јуну месецу у Србији одрже заједничке војне вежбе са државама које су чланице НАТО пакта на челу са САД. Зар ћемо дозволити да Србијом марширају НАТО војске које су нас бомбардовале, убијале нашу децу, уништиле нашу инфраструктуру и привреду, загадиле нашу животну средину и довеле у питање здравље не само нашег народа већ и грађана околних држава, како ових дана коначно испливава у јавност?

Све ово значи дефинитивну окупацију не само јужне српске покрајине већ и читаве Србије. Нашу државу претварају у колонију и депонију ЕУ и НАТО. Имамо посла са колонијалном управом која се окренула Западу и испуњава све њихове ултиматуме којима неће бити краја. Јер, ако предамо Косово и Метохију ко нам гарантује да Рашка област или Војводина неће бити следеће што ће нам тражити да се одрекнемо? Ако не одбранимо КиМ – никада више ништа нећемо одбранити.

Зато тражимо поништавање француско-немачког споразума, оставку председника Републике и Владе Србије, као и ванредне изборе на свим нивоима. Једини начин да све ово зауставимо и спасемо Србију од западног ропства јесте уједињење свих патриота у један заједнички национални фронт за одбрану државе, који је државотворна и патриотска парламентарна опозиција већ започела да прави кроз заједничку сарадњу у борби против примене француско-немачког споразума и за очување КиМ у саставу Србије. Сада ову борбу треба проширити и на све друге поменуте теме: противљење увођењу санкција Русији, супротстављање приватизацији ЕПС-а и отказивање заједничких војних вежби са НАТО пактом било где а посебно у Србији.

Само заједничким снагама можемо спречити слом државе и издају по свим нивоима. Наше уједињење и слога биће пораз врагу актуелне власти, тога се они највише боје и зато нас толико медијски нападају и вређају, више него било кога другог у опозицији. Они одлично знају да и велики број присталица власти мисли исто што и ми по овим кључним националним и државним питањима и да више не могу да сакрију издају од својих чланова и бирача. Зато је толики медијски мрак и тортура како би се сакрила истина о капитулацији. А ми смо данас овде да их подсетимо да реч капитулација не постоји у српском језику и да не пристајемо на нове западне ултиматуме. Ма колико Запад био упоран у новим и новим притисцима и уценама, ми ћемо бити још упорнији у заштити уставног поретка, националних и државних интереса, незавиности и суверености српског народа и државе. Заједно смо јачи!

Како радили – тако нам и Бог помогао!

Бошко Обрадовић 

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: