Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Неопходни ванредни избори на свим нивоима!

Председник Двери Бошко Обрадовић оценио је данас да су потребне „хитне консултације власти и опозиције“ о томе када ће у Србији бити ванредни избори на свим нивоима и о „одговарајућим условима“ у којима ће бити избори. 

     Он је на ванредној конференцији за новинаре у Скупштини Србије навео да су се и припадници „прозападне“ опозиције придружили иницијативи покрета Двери да оставке поднесу председник Србије и председница Владе.

„Цела опозиција је јединствена у мишљењу да су неопходни избори на свим нивоима. Ми смо подржали колеге из опозиције данас у борби да се Скупштини врате смисао и достојанство, али ово што гледамо сада у Скупштини не води никуда. Потребан је хитан дијалог власти и опозиције када, који избори и који су услови у којима ће се они одржавати“, рекао је Обрадовић. 

Он је навео да се Србија суочава са „две опасне тенденције власти“.

„Почетак нове школске године обележио је и почетак нове сезоне ријалитија ‘Елита’. Велика је трагедија овог друштва да ТВ-ријалити програми нису укинути и да није одузета национална фреквенција телевизији Пинк која крши све законе Србије већ годинама. Друга опасност је долазак Владе у Скупштину са новим наметима на сиромашне и социјално угрожене грађане Србије“, рекао је Обрадовић.

Он је као такве навео то што је Влада предложила повећање акциза на гориво, алкохол, кафу и цигарете у износу од осам одсто.

„Дочекујемо јесен и зиму са новим скоком цена хране и енергената, а ресорни министар је најавио и поскупљење струје и гаса. Власт покушава да рупе у буџету крпи ударајући на сиромашне грађане. Ми јесмо економски лидер у свету, али по највећој цени горива“, рекао је Обрадовић.

*Извор: Бета 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: