Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Није затворена за јавност само седница скупштинског одбора за КиМ већ је укинут рад парламента у целини

На данашњој конфернцији за медије, поводом блокаде рада скупштинског одбора за КиМ од стране власти, јавности су се обратили опозициони народни посланици који су истовремено и чланови овог одбора: Бошко Обрадовић, Милош Јовановић, Милица Ђурђевић Стаменковски, Татјана Манојловић, Санда Рашковић Ивић и Славиша Ристић. 

Овом приликом, Бошко Обрадовић је истакао: „Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун у последњих месец дана одбио је пет предлога за одржавање седнице на тему француско-немачког споразума о КиМ, иза којих је заједнички стало нас шест народних посланика опозиције који смо чланови овог одбора. Последњи пут је то учинио данас на затвореној седници коју је организовао тако да медији и јавност не могу да имају увид у оно што се на њој дешава. Након што је Дрецун одбио да омогући реч народним посланицима опозиције, након што је одбио да седницу отвори за јавност и након што је одбио да на дневни ред стави француско-немачки споразум чија је примена у току, сви народни посланици опозиције напустили су седницу овог скупштинског одбора. То је онда, у маниру режимских медија, претворено у нови круг обрачуна са опозицијом која се лажно оптужује за некакве инциденте на седници којих није било, о чему могу да посведоче сви присутни службеници Народне скупштине. Управо је разлог искључења јавности са ове затворене седнице био тај да не може да чује ништа о стању на Косову и Метохији, о противуставном и капитулантском француско-немачком споразуму, као и о бахатом и недемократском понашању председника одбора.

Посебно је неозбиљно — док је у пуном јеку примена штетног француско-немачког споразума, који је председник Републике неовлашћено и кршећи Устав Србије прихватио у Бриселу 27. фебруара – расправљати о Извештају Канцеларије о КиМ за прошлу годину који је формално био на дневном реду седнице овог скупштинског одбора који се није састао скоро шест месеци. Дрецун месецима избегава сваку јавну расправу о КиМ, а посебно о прихватању и примени француско-немачког споразума. Зашто би то радио ако је овај споразум повољан по државу Србију и српски народ у нашој јужној покрајини?

Да се разумемо, није затворена за јавност само седница скупштинског одбора за КиМ већ је укинут рад парламента у целини, укинута је било каква јавна расправа на ову тему на медијима и научним форумима. Зато предлажем актуелној власти да ако су толико уверени да је француско-немачки споразум добар за Србију он буде одштампан и послат свим грађанима Србије на кућну адресу. 

На исти начин на који је о државном трошку штампан и послат Водич за пензионере – са фотографијом председника СНС на првим странама. Тек тако ће грађани Србије имати прилику да се увере шта је председник Републике тачно прихватио мимо воље народа и својих предизборних обећања и због чега тражимо његову оставку и ванредне изборе на свим нивоима.“ 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: