Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Није затворена за јавност само седница скупштинског одбора за КиМ већ је укинут рад парламента у целини

На данашњој конфернцији за медије, поводом блокаде рада скупштинског одбора за КиМ од стране власти, јавности су се обратили опозициони народни посланици који су истовремено и чланови овог одбора: Бошко Обрадовић, Милош Јовановић, Милица Ђурђевић Стаменковски, Татјана Манојловић, Санда Рашковић Ивић и Славиша Ристић. 

Овом приликом, Бошко Обрадовић је истакао: „Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун у последњих месец дана одбио је пет предлога за одржавање седнице на тему француско-немачког споразума о КиМ, иза којих је заједнички стало нас шест народних посланика опозиције који смо чланови овог одбора. Последњи пут је то учинио данас на затвореној седници коју је организовао тако да медији и јавност не могу да имају увид у оно што се на њој дешава. Након што је Дрецун одбио да омогући реч народним посланицима опозиције, након што је одбио да седницу отвори за јавност и након што је одбио да на дневни ред стави француско-немачки споразум чија је примена у току, сви народни посланици опозиције напустили су седницу овог скупштинског одбора. То је онда, у маниру режимских медија, претворено у нови круг обрачуна са опозицијом која се лажно оптужује за некакве инциденте на седници којих није било, о чему могу да посведоче сви присутни службеници Народне скупштине. Управо је разлог искључења јавности са ове затворене седнице био тај да не може да чује ништа о стању на Косову и Метохији, о противуставном и капитулантском француско-немачком споразуму, као и о бахатом и недемократском понашању председника одбора.

Посебно је неозбиљно — док је у пуном јеку примена штетног француско-немачког споразума, који је председник Републике неовлашћено и кршећи Устав Србије прихватио у Бриселу 27. фебруара – расправљати о Извештају Канцеларије о КиМ за прошлу годину који је формално био на дневном реду седнице овог скупштинског одбора који се није састао скоро шест месеци. Дрецун месецима избегава сваку јавну расправу о КиМ, а посебно о прихватању и примени француско-немачког споразума. Зашто би то радио ако је овај споразум повољан по државу Србију и српски народ у нашој јужној покрајини?

Да се разумемо, није затворена за јавност само седница скупштинског одбора за КиМ већ је укинут рад парламента у целини, укинута је било каква јавна расправа на ову тему на медијима и научним форумима. Зато предлажем актуелној власти да ако су толико уверени да је француско-немачки споразум добар за Србију он буде одштампан и послат свим грађанима Србије на кућну адресу. 

На исти начин на који је о државном трошку штампан и послат Водич за пензионере – са фотографијом председника СНС на првим странама. Тек тако ће грађани Србије имати прилику да се увере шта је председник Републике тачно прихватио мимо воље народа и својих предизборних обећања и због чега тражимо његову оставку и ванредне изборе на свим нивоима.“ 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: