Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Нова поскупљења — нови проблеми за грађане Србије

Најављена нова поскупљења струје и гаса од Нове године биће додатни удар на домаћу привреду и кућне буџете свих породица у Србији.

     Иако власт тврди да је инфлација 12%, поскупљења основних животних намирница попут млека, уља, шећера или меса су преко 50% у последњих годину дана. Истовремено су поскупеле и цене горива, огрева, лекова, закупнина станова, кредитних рата, а нови талас поскупљења који ће ускоро покренути поскупљење струје и гаса претвориће се у цунами поскупљења, тако да ће многе социјално угрожене породице тешко преживети ове зиме. Због свега овога је неопходно да реагује социјална држава и заштити оне који ће бити најугроженији у току предстојеће тешке зиме. Досадашња повећања плата и пензија појела је инфлација и потребни су нови облици подршке државе, посебно за сиромашне и презадужене породице.

Зато Српски покрет Двери, у оквиру кампање СИГУРНОСТ ЗА СВЕ, предлаже три мере: забрану искључења струје за сва домаћинства до 1. маја 2023. године, 30.000 динара за енергенте и друге повећане трошкове живота за све социјално угрожене породице са децом и 15.000 динара за незапослене, особе са инвалидитетом и стара и немоћна лица без икаквих примања, као и оне са минималним пензијама.

Нико у Србији ове зиме не сме остати без хране, струје и грејања. Ово је време нове економске кризе и социјалне несигурности, и зато је потребно да држава обезбеди СИГУРНОСТ ЗА СВЕ.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: