Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: О спољној политици Србије мора да се изјасни Народна скупштина

Вучићево сутрашње обраћање јавности никако се не може назвати разговором са народом, како је он то назвао у најави из Берлина.

    То је симулација демократије у којој Србија нема Народну скупштину, има в.д. Владу, а председник државе преузима сву власт што нити је нормално нити је демократски, посебно у овако сложеним историјским и геополитичким околностима. Зато поново позивам на хитно конституисање новог сазива Народне скупштине јер је то једино право место за дијалог.

Подржавам идеју председника Србије да разговара са опозицијом, али то не могу бити приватни састанци, већ званичан дијалог у Народној скупштини. Уставна обавеза председника државе је да после избора разговара са свим посланичким групама око формирања нове Владе, која као највећи изазов већ сада има тему (не)увођења санкција Русији. Геополитичка ситуација је крајње озбиљна и тражи хитну скупштинску расправу. Техничка Влада не би смела да доноси било какве стратешке одлуке нити би тако нешто самостално смео да чини председник Србије. Зато саветујемо Александру Вучићу да, уместо лажног разговора са народом преко медија, утиче на што хитније формирање Народне скупштине и поднесе извештај народним посланицима о преговорима које са разним међународним представницима води иза сцене.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: