Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: О. Стеван Крунић је духовни горостас

Постоје људи-духовне и моралне стене, које наш народ назива људским громадама. Такав један српски горостас био је о. Стеван Крунић, наш духовни вођа. 

     Он није био обичан свештеник и духовник, већ духовни лидер. Изгледао је као најснажнији, најстаменитији и најхрабрији официр српске духовне војске. Он је био наш духовни командант, неко ко се слушао, коме се веровало, за ким се ишло. Он је био наш духовни отац, а то је највиши степен љубави и поштовања.

Његов живот је био као непрестана богомољачка песма. То је био човек у најбољем смислу речи старога кова, најбољег кова, најјачег духовног челика. А тек какав је то Србин био! Како нам недостају такви Срби, од такве, најбоље духовне и моралне грађе.

Драги оче Стеване, хвала ти за сву духовну инспирацију и поуку. Задужбина Крунића остаје твој аманет свима нама да постоји само један пут — пут светосавски, пут Крунића, на чијем земаљском крају се сада налазимо, а чији небески живот тек почиње. Ти си већ горе у Небеској Србији и твоја душа се радује што је међу својима. И већ видим како нас дочекујеш горе у нашој небеској отаџбини и како командујеш и распоређујеш рајске душе у непрегледне небеске војске које славе свога Бога и Створитеља.

Била је посебна част познавати те, а тек бити у твоме друштву. Као да смо кроз тебе упознали оно најбоље Српство, праву веру и прави живот. Достојан. Хвала ти за све, оче наш духовни!

Бошко Обрадовић

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: