Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Објективна одговорност Владе за урушавање система вредности у нашем друштву

Обраћање председника посланичке групе СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ – ПАТРИОТСКИ БЛОК на скупштинској седници посвећеној смени министра полиције Братислава Гашића 

       Да ли је министар полиције лично одговоран за масовна убиства која су се десила 3. и 4. маја? Субјективно не, али објективно је одговорна комплетна Влада Србије за урушавање система вредности у нашем друштву које није почело у њихово време власти, али коме су дали огроман допринос. Негативна селекција, купљене дипломе и плагирани докторати, бахати и корумпирани партијски директори, форсирање медија са ненормалним и неморалним програмима, говор мржње и медијско и физичко насиље према свакоме ко другачије мисли од актуелне власти, пропаст васпитне улоге школе и медија…

Где је најављена оставка председника Владе Ане Брнабић? Шта се чека? Кога ви замајавате? Тражимо Вашу оставку, као и оставку председника Републике и ванредне изборе на свим нивоима у наредних 6-12 месеци. У међувремену, треба приступити дијалогу између власти и опозиције овде у Народној скупштини и заједнички договорити прелазну, техничку владу до избора, која би гарантовала слободу медија и поштене изборе. То није никакав долазак опозције на власт без избора, већ спречавање странака на власти да злоупотребљавају бирачки списак, јавне ресурсе и медије на изборима. А онда нека на фер изборима победи бољи политички програм. Чега се плашите ако сте добро радили и ако сматрате да имате бољи програм од опозиције? Прошло је време да на свим медијима буде само председник Републике, да 11 година не сме да изађе нити на један директан ТВ дуел, да уцењујете запослене у јавном сектору да морају да иду на Ваше митинге и скупљају сигурне гласове за Ваше странке иначе ће изгубити посао…Политичке промене долазе, послушајте глас народа на улицама, уразумите се и приведите једином мирном и демократском решењу актуелне политичке кризе, а то су Ваше оставке, прелазна Влада и ванредни избори на свим нивоима.

Упркос томе што је актуелни министар унутрашњих послова на том месту тек нешто више од шест месеци и што у његовом раду постоје и добри резултати, попут хапшења одређених мафијашких група и контроле мигрантске кризе, може му се замерити зашто раније нису контролисана стрелишта по Србији, одузимано нелегално оружје или зашто је потрага за убицом из Младеновца трајала толико дуго. Највећа замерка иде на то зашто док је био на челу БИА није реаговао и заштитио безбедносни сектор од деловања агената страног интереса попут Небојше Стефановића или експонената мафије у врху МУП-а попут Дијане Хркаловић? Подсећам да су ове две личности, оптужене из врха СНС-а и њима блиских режимских медија за прислушкивање и планирање атентата на председника Републике – још увек на слободи. Дијана Хркаловић је уредно виђена и на митингу СНС-а у Панчеву, а Небојша Стефановић у раду страначких одбора на југу Србије. Ко штити стране агенте и мафијашке сараднике у врху српских служби безбедности? Поштовани г. министре, ако то нисте Ви, онда сте дужни да нам кажете ко то ради и да хапсите оне који то раде.

Српски покрет Двери је државотворан и државочуваран. Ми нисмо опозиција држави, већ вашој власти, а то није исто ма колико ви покушавали да поистоветите државу и власт. Не нападамо ми државу већ лошу и корумпирану власт. Напротив, ми поштујемо и волимо државу, боримо се за независне државне институције, бољи материјални и друштвени статус државних службеника, бољу опремљеност безбедносног сектора, али све ово само под условом да раде за наше националне и државне интересе, а не за стране, мафијашке, страначке и личне интересе као што је често случај, не само под овом влашћу. Толико пута сте причали о разним атентатима на председника, о разним роварењама страних обавештајних служби, о заверама против нашег народа и државе! И шта је био епилог тога! Ништа, никада ништа конкретно. Нико вам више неће веровати ни кад неке од тих ствари буду истините. Зар је могуће да ћете буквално све, па и безбедност државе, тако олако користити за прљаве маркетиншке и страначке сврхе?

Заиста вређа интелигенцију и истину када кажете да опозиција није понудила никакве мере за превенцију насиља у нашем друштву. Посланичка група Српски покрет Двери – Патриотски блок је послала препоруке Влади Србије још у новембру прошле године, у децембру смо тражили да на тему у парламент дођу премијер и министар просвете да одговарају на актуелна питања, у мају после трагедија допунили смо све то са новим препорукама и то је једино што постоји у скупштинској процедури… Никада нам нисте одговорили, никада пре трагедија нисте дошли у парламент да о томе причамо нити сте у скупштинску процедуру и после два месеца послали било који предлог Владе Србије. Чиме се Ви бавите? Приватизацијом јавних предузећа у сред ових трагедија и распада система? Заједничким војним вежбама са НАТО војскама које трају већ пети дан на југу Србије и које кријете од грађана Србије? Зашто нисте отишли да се сликате са гостима из НАТО? Зашто ТВ ПИНК директно не преноси ове вежбе? Срамота је шта радите.

И не вређајте више народ који је изашао на улице и све друге чланове овог друштва који су опозиционо оријентисани према вашој власти. Није то никаква обојена револуција са Запада. Она се већ десила Вашим доласком на власт 2012. године. Ви сте врхунац ДОС-а и служења интересима Запада у Србији. 

Вама је ЕУ честитала победу у другом кругу председничких избора 2012. године три сата пре затварања биралишта. Да ли је то било случајно или Ви и Ваши министри од Зоране Михајловић до Радета Басте све време раде за интересе странаца? Заузврат сте потписали разне противуставне споразуме и предали север Косова и Метохије и зато данас тамо српски народ трпи терор сепаратистичке власти из Приштине која пре Вашег доласка на власт није смела да крочи ногом на север КиМ. Шта сте урадили после хапшења најмање седморице Срба само у последњих неколико дана? Да ли сте заказали ванредну седницу Народне скупштине на ту тему? Да ли сте затражили ванредну седницу СБ УН? Да ли сте изнова затражили повратак српских безбедносних снага на КиМ, што нам омогућава Резолуција 12 44? Да ли сте обновили рад цивилне заштите на северу КиМ? Да ли сте расписали локалне изборе за четири општине на северу КиМ по Уставу и законима државе Србије? Да ли сте затражили помоћ од Русије и Кине, као и од свих других држава света за пуштање ухапшених Срба?

Не! Ништа од тога нисте урадили. И зато оставке!

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Цело обраћање Бошка Обрадовића можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: