Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Очекујемо да се у новом Парламенту расправља о предлозима опозиције

Нови сазив Народне скупштине доноси прилику да се нова/стара владајућа већина другачије постави према опозицији него до сада. Опозиција није непријатељ државе већ подједнако воли државу и ради у њеном интересу као што би то требало да ради и свака власт.

    Зато би предлози опозиције морали да се нађу на скупштинском дневном реду, да се о њима обавезно расправља, а онда нека се сви народни посланици изјасне да ли те предлоге треба усвојити или не. Не видим нити један једини разлог да као што опозиција гласа за добре предлоге власти, који су у општем државном и народном интересу, зашто и власт не би гласала за исте такве предлоге опозиције. Ево неколико примера будућих скупштинских иницијатива Српског покрета Двери које то јасно осликавају и које би требало ставити на дненви ред новог сазива Народне скупштине.

Мислим да се сви лако можемо сложити да се на дневном реду седнице Народне скупштине обавезно мора наћи резолуција Европског парламента којом се од Србије тражи признање лажне државе Косово и увођење санкција Русији. Највиша државна институција у Србији би морала да се одреди по овом питању. Не видим разлог зашто би било која владајућа већина одбила да се у Народној скупштини разговара о очувању Косова и Метохије у саставу Србије, Отвореном Балкану, подршци опстанку Републике Српске… То су теме од највишег националног и државног интереса и место им је на скупштинским заседањима, уз обавезно присуство председника државе и свих органа власти који су укључени у свакодневна решавања ових питања.

Из консултација са председником државе разумео сам да он лично нема ништа против да се у Народној скупштини отвори тема о усвајању Резолуције о геноциду над Србима, Јеврејима и Ромима у НДХ у Другом светком рату, повратку редовног служења војног рока у новој форми, коначном решавању питања веронауке и статуса вероучитеља, као и започне јавна расправа о обнови монархије кроз коју бисмо чули аргументе и за и против.

Коначно, Српски покрет Двери затражиће отказивање Европрајда у септембру у Београду, увођење Дана породице као државног празника и сређивање свих породилишта у Србији, као и увођење нерадне недеље и у приватном сектору. Око ових тема вероватно има различитих па и супротних мишљења, али не видим разлог да се о њима не води дискусија.

Управо на овом питању – да ли ће омогућити да се и предлози опозиције нађу на дневном реду Народне скупштине – најбоље ћемо видети спремност нове већине за поштовање парламентарних норми. Време је да се политика и дебата врати тамо где јој је и право место – у Парламент.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: