Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Одговор министру информисања и директору РТС

Јучерашња седница скупштинског одбора за културу показала је право лице актуелне власти. Посебно се истакао министар информисања Михаило Јовановић који ми је на питање да ли му је познато да је новинару Дејану Петру Златановићу одређен притвор од 30 дана у коме штрајкује глађу – одговорио да желим рушење уставног поретка и хаос у држави?!? 

    Слично је поновила и народни посланик Сташа Стојановић која је, ничим изазвана, препознала Александра Вучића у пароли „Ко потпише – њега убише”, коју је својевремено изрекао и наш чувени писац и академик Душан Ковачевић који због тога још увек није ухапшен. Министар информисања није одговорио ни на питање када ће подићи свој глас против говора мржње и увреда од стране представника власти према опозицији, и када ће се заложити за слободу медија јер од посебне седнице о КиМ у Народној скупштини нико од лидера опозиције није гостовао ни у једној ТВ емисији на телевизијама са националном фреквенцијом? Ово се посебно односи на лидере државотворне и патриотске опозиције против којих се води бесомучна негативна кампања у режимским медијима, о којој је министар информисања такође одбио да се изјасни, али је зато имао времена за страначку пропаганду СНС не схватајући да је министар а не партијски апаратчик. С обзиром да нисам добио право на реплику остао сам дужан одговор министру да ако је неко кренуо у рушење уставног поретка онда је то управо њихова власт која је пристала да потпише француско-немачки предлог признања лажне државе Косово. 

 

На крају ове маратонске седнице имали смо прилику да уживо видимо игроказ између председника Управног одбора и директора РТС. Сви присутни су могли да се увере да је њихов сукоб фарса и да насловне стране режимских медија о криминалу и корупцији на РТС служе само као уцена Драгана Бујошевића да се ништа не мења у уређивачкој политици информативне редакције РТС. Народни посланици из редова владајуће већине нису рекли ни реч против Бујошевића који никада не би ни постао директор РТС нити био на ту функцију недавно био реизабран без подршке актуелне власти. 

Исто се односи и на председника УО Кланшчека који је кроз рад УО јавног медијског сервиса, супротно наступима у јавности, подржао финансијске извештаје о раду и планове пословања РТС-а, упркос уоченом криминалу и корупцији. Ни један ни други нису имали одговор на питање зашто на РТС1 нема политичких емисија у ударним вечерњим терминима и када ће тамо моћи да гостују представници опозиције. Кланшчек је чак рекао да УО не сме да се меша у уређивачку политику, на шта сам упитао ко је онда надлежан да контролише оно што ради Бујошевић, ко је њега бирао на ту функцију јер грађани нису, и докле ће директор РТС моћи да ради шта хоће без икакве контроле Народне скупштине?

Завршни доказ потпуне спреге између власти и Бујошевића јесте усвајање криминалног извештаја о пословању РТС-а за 2021. годину, упркос уоченим коруптивним радњама да се другим продукцијама папрено плаћа од народних пара за оно што РТС може да ради у сопственој продукцији за много мање новца.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: