Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Одговор НАТО министру Басти – када сте на изборима кандидовали политику за коју се сада залажете?

У Србији је постало нормално да се пре избора прича једно, а после избора ради друго. Прво је ову крајње недемократску праксу увео део прозападне опозиције који се пре избора залагао против санкција Русији, а после избора постао највећи лобиста за увођење санкција овој пријатељској и савезничкој држави. То важи пре свега за ССП Драгана Ђиласа, али и многе друге из прозападне опозиције, којима се недавно придружио и министар привреде у Влади Србије Раде Баста, достојни наследник Зоране Михајловић, агента страног интереса и вишегодишњег западног лобисте у нашој власти. 

     И Раде Баста је открио своје политичке ставове тек кад је дошао на министарску позицију. До тада је био истакнути члан Јединствене Србије Драгана Марковића Палме и високи функционер коалиције СПС-ЈС који се пре избора није оглашавао на спољно-политичке теме, док је став коалиције био и остао до сада јасно против увођења санкција Русији. Тек сада је министар Баста постао носилац политике подршке уласку Србије у ЕУ по сваку националну и државну цену и подршке НАТО-у у рату против Русије, о чему није било речи у његовим предизборним наступима. Ово је класична изборна превара бирача због које у свим демократским земљама министар или сам подноси оставку или буде смењен. Чињеница је, међутим, да се ништа од тога не дешава иако се министар Баста у континуитету јавно залаже за увођење санкција Русији и ради против званичне политике Владе Србије и одлука Савета за националну безбедност.

На то он апсолутно има демократско право као политичар, али не и као министар. Зашто због тога не трпи последице може значити само то да све ради у договору са Вучићем и Дачићем и да су његови нови политички ставови пробни балони и припрема за увођење санкција Русији, што представља други западни ултиматум Србији поред признања лажне државе Косово кроз прихватање и примену противуставног француско-немачког споразума о КиМ. Лично поштујем кад политичари јасно и гласно износе своје ставове и радујем се дебати са новим НАТО министром Бастом, који никада не би ни постао министар да није имао подршку западних амбасада у Београду. Очито је било неопходно да неко замени превазиђену и офирану Зорану Михајловић, али би било лепо да министар Баста открије јавности, кад већ воли толико да се хвали, која западна амбасада му је обезбедила место у Влади Србије? Сматрам да је постало недопустиво да западне амбасаде и даље кадрирају приликом формирања владе у Србији, са надом да ће овај најновији пример НАТО министра бити и последњи.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

*Извор фотографије 2: Београдске електране 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: