Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Одговор НАТО министру Басти – када сте на изборима кандидовали политику за коју се сада залажете?

У Србији је постало нормално да се пре избора прича једно, а после избора ради друго. Прво је ову крајње недемократску праксу увео део прозападне опозиције који се пре избора залагао против санкција Русији, а после избора постао највећи лобиста за увођење санкција овој пријатељској и савезничкој држави. То важи пре свега за ССП Драгана Ђиласа, али и многе друге из прозападне опозиције, којима се недавно придружио и министар привреде у Влади Србије Раде Баста, достојни наследник Зоране Михајловић, агента страног интереса и вишегодишњег западног лобисте у нашој власти. 

     И Раде Баста је открио своје политичке ставове тек кад је дошао на министарску позицију. До тада је био истакнути члан Јединствене Србије Драгана Марковића Палме и високи функционер коалиције СПС-ЈС који се пре избора није оглашавао на спољно-политичке теме, док је став коалиције био и остао до сада јасно против увођења санкција Русији. Тек сада је министар Баста постао носилац политике подршке уласку Србије у ЕУ по сваку националну и државну цену и подршке НАТО-у у рату против Русије, о чему није било речи у његовим предизборним наступима. Ово је класична изборна превара бирача због које у свим демократским земљама министар или сам подноси оставку или буде смењен. Чињеница је, међутим, да се ништа од тога не дешава иако се министар Баста у континуитету јавно залаже за увођење санкција Русији и ради против званичне политике Владе Србије и одлука Савета за националну безбедност.

На то он апсолутно има демократско право као политичар, али не и као министар. Зашто због тога не трпи последице може значити само то да све ради у договору са Вучићем и Дачићем и да су његови нови политички ставови пробни балони и припрема за увођење санкција Русији, што представља други западни ултиматум Србији поред признања лажне државе Косово кроз прихватање и примену противуставног француско-немачког споразума о КиМ. Лично поштујем кад политичари јасно и гласно износе своје ставове и радујем се дебати са новим НАТО министром Бастом, који никада не би ни постао министар да није имао подршку западних амбасада у Београду. Очито је било неопходно да неко замени превазиђену и офирану Зорану Михајловић, али би било лепо да министар Баста открије јавности, кад већ воли толико да се хвали, која западна амбасада му је обезбедила место у Влади Србије? Сматрам да је постало недопустиво да западне амбасаде и даље кадрирају приликом формирања владе у Србији, са надом да ће овај најновији пример НАТО министра бити и последњи.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

*Извор фотографије 2: Београдске електране 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: