Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Онај ко жели да уведе санкције Русији заправо жели да српски народ и државу уведе у рат

У вези са захтевом председника Одбора за спољне послове Народне скупштине и високог функционера ССП Борка Стефановића да се Народна скупштина изјасни у прилог увођења санкција Руској Федерацији у „форми усаглашавања“ са спољном политиком ЕУ, Српски покрет Двери изражава оштро противљење једној оваквој иницијативи.

     Свако ко овакву иницијативу предлаже или за њу гласа у Народној Скупштини призива рат и залаже се за увођење Србије у рат на страни НАТО пакта против Русије. То је дубоко супротно нашим националним и државним интересима јер је Русија пријатељска и савезничка земља која представља гарант нашег суверенитета и територијалног интегритета, као и енергетске безбедности.

Ово би био случај без преседана да се уводе санкције стратешком партнеру. То значи да је ово иницијатива која жели да Србија сама себи уведе санкције и ради на своју штету. Упозоравамо да је увођење санкција Русији апсолутно супротно борби за очување Косова и Метохије у саставу Србије и да онај ко се залаже за санкције Русији вероватно у другом кораку планира и признање лажне државе Косово.

Свака таква одлука била би наметнута противно вољи преко 90% грађана Србије. Увођење санкција Русији била би дубоко нелегитимна одлука, јер нико од оних који то сада предлажу није за то потражио подршку народа на недавно одржаним изборима, исправно и добро знајући да је никада неће добити. Зато сада исти ти траже подршку од западних амбасадора, који се понашају као колонијални управници Србије и који су прави креатори ове иницијативе, а сада траже оне који ће радити у том правцу.

Српски покрет Двери је за мир, а не за рат у форми увођења санкција Русији и стајања на страну НАТО пакта у отвореном ратном сукобу са Русијом. Ми смо за војну и политичку неутралност наше државе у овим тешким временима. Сматрамо да било која нова владајућа већина у Скупштини и Влади нема право на доношење овакве одлуке за коју грађани нису гласали на изборима. За било какву промену досадашње политике према Русији морају да се питају грађани на референдуму, а не да се доносе одлуке под притицима америчког или неког другог западног амбасадора, као што смо то видели у случају одржавања забрањене геј параде.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: