Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Онај ко жели да уведе санкције Русији заправо жели да српски народ и државу уведе у рат

У вези са захтевом председника Одбора за спољне послове Народне скупштине и високог функционера ССП Борка Стефановића да се Народна скупштина изјасни у прилог увођења санкција Руској Федерацији у „форми усаглашавања“ са спољном политиком ЕУ, Српски покрет Двери изражава оштро противљење једној оваквој иницијативи.

     Свако ко овакву иницијативу предлаже или за њу гласа у Народној Скупштини призива рат и залаже се за увођење Србије у рат на страни НАТО пакта против Русије. То је дубоко супротно нашим националним и државним интересима јер је Русија пријатељска и савезничка земља која представља гарант нашег суверенитета и територијалног интегритета, као и енергетске безбедности.

Ово би био случај без преседана да се уводе санкције стратешком партнеру. То значи да је ово иницијатива која жели да Србија сама себи уведе санкције и ради на своју штету. Упозоравамо да је увођење санкција Русији апсолутно супротно борби за очување Косова и Метохије у саставу Србије и да онај ко се залаже за санкције Русији вероватно у другом кораку планира и признање лажне државе Косово.

Свака таква одлука била би наметнута противно вољи преко 90% грађана Србије. Увођење санкција Русији била би дубоко нелегитимна одлука, јер нико од оних који то сада предлажу није за то потражио подршку народа на недавно одржаним изборима, исправно и добро знајући да је никада неће добити. Зато сада исти ти траже подршку од западних амбасадора, који се понашају као колонијални управници Србије и који су прави креатори ове иницијативе, а сада траже оне који ће радити у том правцу.

Српски покрет Двери је за мир, а не за рат у форми увођења санкција Русији и стајања на страну НАТО пакта у отвореном ратном сукобу са Русијом. Ми смо за војну и политичку неутралност наше државе у овим тешким временима. Сматрамо да било која нова владајућа већина у Скупштини и Влади нема право на доношење овакве одлуке за коју грађани нису гласали на изборима. За било какву промену досадашње политике према Русији морају да се питају грађани на референдуму, а не да се доносе одлуке под притицима америчког или неког другог западног амбасадора, као што смо то видели у случају одржавања забрањене геј параде.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: