Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Опасне намере нове Владе Ане Брнабић

Док грађани Србије немају грејање у становима, али имају празне фрижидере и аутомобилске резервоаре, треба да знају да нови програм новоизабране Владе Ане Брнабић предвиђа ризично експериментисање са биоетичким питањима.

   Наиме, у складу са договором са озлоглашеним Светским економским форумом Клауса Шваба, са којим је Ана Брнабић већ отворила „Центар за четврту индустријску револуцију” у Београду (!), сада планира даље увођење Србије у нетранспарентну агенду светских моћника кроз тзв. „Био4 кампус”, који предвиђа интеграцију домаћих и глобалних фармацеутских, медицинских и биотехнолошких компанија. Ово је посебно опасно јер ће се овај пројекат, између осталог, бавити и „генетским анализама” због „бржег и прецизнијег реаговања у случајевима пандемије” (!).

Између осталог, у овај пројекат биће интегрисане српске институције као што је Институт Торлак, Институт за молекуларну генетику и генетичко инжењерство, чији је директор, а сада министар др Јелена Беговић, затим Фармацеутски факултет, Биолошки факултет, као и научно-истраживачки центри у Нишу, Чачку, Новом Саду, Крагујевцу и Крушевцу.

Ако се овоме дода, како Ана Брнабић са поносом истиче у свом експозеу, планирани развој роботике и вештачке интелигенције под контролом Клауса Шваба у београдском „Центру за четврту индустријску револуцију”, највећем и првом на Балкану и тек другим таквим центром у Европи, поставља се питање зашто други народи и државе нису похрлили да учествују у овом светском експерименту већ је наша власт на то пристала? Такође, да ли „успостављање модерног система за подршку и управљање паметним градовима као централно место где се сливају сви подаци који се очитавају са сензора, камера и остале опреме” (!!!), значи да се новим програмом владе СНС и СПС заокружује систем биополитичког надзора српског народа који се предаје у руке странаца, а све под маском бриге за здравље људи и развој Србије?

То није све. У наредном периоду, како Брнабић истиче, развијаће се и „прекограничне електронске услуге у оквиру иницијативе Отворени Балкан” где ће „електронски идентитети грађана Северне Македоније, Албаније и Србије бити међусобно признати како бисмо омогућили и приступ првој електронској услузи у оквиру ове иницијативе – Слободан приступ тржишту рада”.

Ово је само део опасних намера нове Владе Ане Брнабић. Пред нама је озбиљна борба да спречимо потпуно предавање здравствене, електронске и сваке друге безбедности грађана Србије у руке неодговорне напредњачке власти која наше податке потом испоручује светским глобалистичким корпоративним елитама.

Главно питање гласи да ли велике речи и најаве попут биотехнологија, дигитализација, роботика и вештачка интелигенција само служе да сакрију истину о чему се заправо ради? Оно што је сигурно, никако не смемо дозволити да се све ово стави у функцију надзора грађана и неконтролисаног експериментисања са здрављем људи у Србији.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: