Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Опасне намере нове Владе Ане Брнабић

Док грађани Србије немају грејање у становима, али имају празне фрижидере и аутомобилске резервоаре, треба да знају да нови програм новоизабране Владе Ане Брнабић предвиђа ризично експериментисање са биоетичким питањима.

   Наиме, у складу са договором са озлоглашеним Светским економским форумом Клауса Шваба, са којим је Ана Брнабић већ отворила „Центар за четврту индустријску револуцију” у Београду (!), сада планира даље увођење Србије у нетранспарентну агенду светских моћника кроз тзв. „Био4 кампус”, који предвиђа интеграцију домаћих и глобалних фармацеутских, медицинских и биотехнолошких компанија. Ово је посебно опасно јер ће се овај пројекат, између осталог, бавити и „генетским анализама” због „бржег и прецизнијег реаговања у случајевима пандемије” (!).

Између осталог, у овај пројекат биће интегрисане српске институције као што је Институт Торлак, Институт за молекуларну генетику и генетичко инжењерство, чији је директор, а сада министар др Јелена Беговић, затим Фармацеутски факултет, Биолошки факултет, као и научно-истраживачки центри у Нишу, Чачку, Новом Саду, Крагујевцу и Крушевцу.

Ако се овоме дода, како Ана Брнабић са поносом истиче у свом експозеу, планирани развој роботике и вештачке интелигенције под контролом Клауса Шваба у београдском „Центру за четврту индустријску револуцију”, највећем и првом на Балкану и тек другим таквим центром у Европи, поставља се питање зашто други народи и државе нису похрлили да учествују у овом светском експерименту већ је наша власт на то пристала? Такође, да ли „успостављање модерног система за подршку и управљање паметним градовима као централно место где се сливају сви подаци који се очитавају са сензора, камера и остале опреме” (!!!), значи да се новим програмом владе СНС и СПС заокружује систем биополитичког надзора српског народа који се предаје у руке странаца, а све под маском бриге за здравље људи и развој Србије?

То није све. У наредном периоду, како Брнабић истиче, развијаће се и „прекограничне електронске услуге у оквиру иницијативе Отворени Балкан” где ће „електронски идентитети грађана Северне Македоније, Албаније и Србије бити међусобно признати како бисмо омогућили и приступ првој електронској услузи у оквиру ове иницијативе – Слободан приступ тржишту рада”.

Ово је само део опасних намера нове Владе Ане Брнабић. Пред нама је озбиљна борба да спречимо потпуно предавање здравствене, електронске и сваке друге безбедности грађана Србије у руке неодговорне напредњачке власти која наше податке потом испоручује светским глобалистичким корпоративним елитама.

Главно питање гласи да ли велике речи и најаве попут биотехнологија, дигитализација, роботика и вештачка интелигенција само служе да сакрију истину о чему се заправо ради? Оно што је сигурно, никако не смемо дозволити да се све ово стави у функцију надзора грађана и неконтролисаног експериментисања са здрављем људи у Србији.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: