Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Отворено писмо српским родољубима

Сви ми, српски родољуби, који смо против признања лажне државе Косово, против увођења санкција Русији, против учлањења у НАТО, за подршку домаћој привреди уместо страним компанијама, за традиционалне и породичне вредности – према свим истраживањима јавног мњења представљамо већину грађана Србије. Упркос томе ми данас нисмо на власти у Србији нити се питамо и одлучујемо. Уместо нас то ради један псеудопатриотски режим који је дошао на власт уз помоћ Запада коме верно служи исто као и онај псеудемократски режим кога је такође Запад довео пре овог. Сада смо дошли у граничну ситуацију да ли ћемо се уопште шта питати и одлучивати о томе како ће изгледати Србија после Вучића или ће о томе опет одлучивати Запад преко неких нових својих експонената. 

Ми, српске патриоте, имамо више опозиционих политичких опција које нас заступају и које се појединачно крећу између 0,5 и 5% гласова на изборима, маргиналног смо политичког утицаја, немамо медије који нас протежирају као што то имају представници власти или прозападне опозиције. Власт ће изнова све учинити да нас поново сукоби и подели јер се ни приближно толико не плаши прозападне опозиције колико уједињења патриота који су опозиционо оријентисани.

Ствар је једноставна: желимо ли да будемо политички фактор од утицаја на наше друштво и државу? То можемо постићи само уједињени кроз једно широко и надстраначко НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ. То значи да по свим кључним националним и државним питањима у којима имамо идентичан став већ треба заједно да наступамо, а на изборима треба сви да будемо на једној листи која у том случају може да освоји преко 20% гласова, односно преко 50 народних посланика у новом сазиву Народне скупштине. То значи да нам треба једна изборна листа под радним називом УЈЕДИЊЕНЕ ПАТРИОТЕ или СРПСКИ ПАТРИОТСКИ БЛОК која ће укључити све опозиционе парламентарне и ванпарламентарне политичке странке, родољубива удружења и истакнуте српске интелектуалце.

Замислимо тај предизборни сценарио: За кога ћеш да гласаш? За Уједињене патриоте! Кога подржаваш на српској политичкој сцени – Уједињене патриоте! Ко представља алтернативу и садашњем и бившем режиму – Уједињене патриоте! Ко једини може да победи ову власт и спречи долазак нове и још прозападније власти на чело Србије – само Уједињене патриоте! Да ли међу нама има било кога да не жели да самим чином уједињења већ постанемо друга највећа политичка снага у Србији? Шта се чека?

Као једногласно реизабрани председник Српског покрета Двери, имам пуни легитимитет да тврдим да су Двери спремне за уједињење свих родољуба у један државотворни блок патриотске опозиције и позивам пре свега колеге из Српске странке Заветници, Српске коалиције НАДА (НДСС-ПОКС) и Покрета за одбрану КиМ, али и све друге родољубе из патриотских странака и удружења као и ван њих, да што пре приступимо овом националном окупљању док не буде касно и док неко други не искористи велико народно незадовољство како би га преусмерио на нову западну воденицу. Дошло је време да се патриоте уједине и преузму власт у Србији.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: