Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Пакет хитних економских мера

Живимо у најкорумпиранијој, најскупљој и најнеефикаснијој држави у Европи, а новац грађана Србије, непотребно се троши на стадионе, гондоле, јарболе, новогодишње украсе и посебно проблематичне субвенције страним компанијама и преплаћене инфраструктурне радове.

    Патриотски блок на челу са Српским покретом Двери и Покретом обнове Краљевине Србије доноси следеће мере за све грађане и домаће предузетнике који су неправедно дискриминисани и оштећени под овом и претходном влашћу:

  1. Уместо досадашњих субвенција и пореских олакшица које су ишле искључиво ка страним компанијама државна средства преусмерићемо у подршку домаћим привредницима, предузетницима и фриленсерима.
  2. Порез на зараде запослених смањићемо на испод 50%.
  3. Жене предузетници добиће иста права на накнаду за трудничка и породиљска одсуства као и друге запослене жене. Жене које имају децу до седам година старости неће радити ноћну смену. Недеља ће бити нерадан дан и у приватном сектору.
  4. Свим пензионерима којима су смањене пензије држава ће вратити отето са каматом. Свим грађанима који напуне 40 година радног стажа, а нису испунили старосну границу за одлазак у пензију, неће због тога бити трајно умањене пензије. Минимална пензија у Србији биће 200 евра и важиће и за старије од 65 година који немају никаква примања.
  5. Држава Србија стаће на страну оштећених банкарских клијената којима су банке годинама противзаконито наплаћивале трошкове обраде кредита и они ће бити обештећени.
  6. Свим радницима који су оштећени у пљачкашким приватизацијама држава ће гарантовати повезивање радног стажа, исплату заосталих зарада и јубиларних награда.
  7. Особе са хендикепом биће предмет посебне подршке државе у циљу њиховог олакшаног школовања и запослења. Држава ће обезбедити новац за личне пратиоце и чланове породице који се брину о особама са хендикепом, посебно за родитеље тешко болесне деце.
  8. Младима ће држава помоћи тако што ће школарине на државним факултетима бити бесплатне, изграђени нови студентски кампуси за јефтиније становање, док ће посебна пажња државе бити посвећена њиховом школовању у складу са савременим привредним кретањима, лакшем запослењу, обезбеђивању почетног капитала за покретање приватног предузетништва, као и осамостаљењу и решавању стамбеног питања. Школски уџбеници ће бити бесплатни, а сиромашни родитељи ће за сваког ђака 1. септембра добити од државе по 10.000 динара.
  9. Смањењем акцизе на гориво за 20% цена горива у Србији биће смањена за најмање 30 динара свим грађанима, а посебно ће бити регресирано гориво за пољопривреднике којима је то једно од основних средстава за рад.
  10. Посебан акценат држава ће ставити на социјалну и здравствену заштиту жена на селу, подршку домаћој радиности и женским задругама, сеоском туризму и повратку на село.

 

Тражимо подршку бирача на изборима 3. априла да бисмо овај програм спровели у дело.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: