Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Пет парламентарних странака за ванредну седницу Народне скупштине о француско-немачком споразуму о КиМ

Четири парламентарне странке – НДСС, ПОКС, Српска странка Заветници и Српски покрет Двери пре неколико дана упутили су позив свим посланичким групама власти и опозиције у Народној скупштини Републике Србије да потпишу захтев за ванредно заседање Народне скупштине на тему француско-немачког споразума који је председник Републике прихватио у Бриселу 27. фебруара. 

     Позив је истовремено упућен и свим самосталним народним посланицима у парламенту. Обавештавамо јавност да су подршку овом захтеву дали из посланичког клуба Народне странке, као и самостални посланици Милош Парандиловић и Александар Јерковић. Захтев за ванредно заседање Народне скупштине на тему француско-немачког споразума одбиле су да потпишу све посланичке групе власти, као и део опозиције – посланичке групе Уједињених око ССП, Демократске странке, Зелено-левог клуба и Морамо, као и сви преостали самостални посланици у новом сазиву Народне скупштине.

Изражавам чуђење ко и зашто, без обзира да ли припада владајућој већини или опозицији, може бити против скупштинске расправе о најважнијем националном и државном питању данас – судбини јужне српске покрајине након прихватања француско-немачког споразума од стране председника Републике у Бриселу? Ово постаје посебно драматично ако се узме у обзир да је наставак разговора између Вучића и Куртија планиран за 18. март у Охриду и да би пре тога председник Вучић морао народним посланицима на посебној седници да образложи шта је прихватио у Бриселу и шта планира да прихвати у Охриду. Народна скупштина у новом сазиву никада није овластила председника Републике да било шта преговара, прихвата или потписује када се ради о Косову и Метохији, нити су то његова уставна овлашћења, а такође није донета никаква преговарачка платформа о КиМ које би морала да се придржава свака власт. Делује невероватно, али је истинито да о јавно објављеном француско-немачком споразуму, који означава признање лажне државе Косово у већини чланова тог документа, данас свој суд дају бројне државе света, о њему се расправља чак и у сепаратистичком парламенту у Приштини, али не и у Народној скупштини Србије. Шта Вучић крије и планира па је рад парламента укинут до даљњег?

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: