Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Пет парламентарних странака за ванредну седницу Народне скупштине о француско-немачком споразуму о КиМ

Четири парламентарне странке – НДСС, ПОКС, Српска странка Заветници и Српски покрет Двери пре неколико дана упутили су позив свим посланичким групама власти и опозиције у Народној скупштини Републике Србије да потпишу захтев за ванредно заседање Народне скупштине на тему француско-немачког споразума који је председник Републике прихватио у Бриселу 27. фебруара. 

     Позив је истовремено упућен и свим самосталним народним посланицима у парламенту. Обавештавамо јавност да су подршку овом захтеву дали из посланичког клуба Народне странке, као и самостални посланици Милош Парандиловић и Александар Јерковић. Захтев за ванредно заседање Народне скупштине на тему француско-немачког споразума одбиле су да потпишу све посланичке групе власти, као и део опозиције – посланичке групе Уједињених око ССП, Демократске странке, Зелено-левог клуба и Морамо, као и сви преостали самостални посланици у новом сазиву Народне скупштине.

Изражавам чуђење ко и зашто, без обзира да ли припада владајућој већини или опозицији, може бити против скупштинске расправе о најважнијем националном и државном питању данас – судбини јужне српске покрајине након прихватања француско-немачког споразума од стране председника Републике у Бриселу? Ово постаје посебно драматично ако се узме у обзир да је наставак разговора између Вучића и Куртија планиран за 18. март у Охриду и да би пре тога председник Вучић морао народним посланицима на посебној седници да образложи шта је прихватио у Бриселу и шта планира да прихвати у Охриду. Народна скупштина у новом сазиву никада није овластила председника Републике да било шта преговара, прихвата или потписује када се ради о Косову и Метохији, нити су то његова уставна овлашћења, а такође није донета никаква преговарачка платформа о КиМ које би морала да се придржава свака власт. Делује невероватно, али је истинито да о јавно објављеном француско-немачком споразуму, који означава признање лажне државе Косово у већини чланова тог документа, данас свој суд дају бројне државе света, о њему се расправља чак и у сепаратистичком парламенту у Приштини, али не и у Народној скупштини Србије. Шта Вучић крије и планира па је рад парламента укинут до даљњег?

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: