Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Писмо Крагујевчанима

Поштовани Крагујевчани, драги Шумадинци, као неко ко је у последњих годину дана у Крагујевцу био више од десет пута, имао сам прилику да се лично, али и у разговору са вама, Крагујевчанима, уверим да је ваш град, иначе центар Србије, у катастрофално лошем стању. 

   Нефункционалне институције преплављене су кадровима бившег ДОС-а, као и новокомпонованим напредњацима са лажним дипломама, а то зна готово сваки Крагујевчанин и сваки бивши напредњак који је из ове странке протеран. Уништени коловози и тротоари, недостатак паркинг места, непостојање вртића и школа у великим насељима и селима, комунална инфраструктура која није обнављана више од тридесет година, лоши услови рада и угрожена права радника у производњи код страних инвеститора одраз су односа ове, али и претходних власти, према Крагујевцу и Крагујевчанима. Девастирана села и небрига о домаћем произвођачу довели су до миграције становништва и пражњења села па је све више старачких и непродуктивних домаћинстава. Демографска катастрофа не мимоилази ни Крагујевац који, иако четврти град по величини, нема многе привилегије које имају Београђани, попут бесплатних уџбеника за основце и бесплатних вртића, као ни Новогодишње ваучере за децу, омладину и просветне раднике. Крагујевац нема ни ауто-пут иако га ова власт представља као индустријски центар. Крагујевац нема Општу градску болницу. Такође, иако сте универзитетски центар сведоци сте да се зграда ФИЛУМ-а најављује већ деценијама и да је то тема готово у свакој кампањи. Урбанистички хаос видљив је у свим деловима града, а непланска градња и сумњиве дозволе за изградњу угрожавају безбедност свих грађана. Пример је и урушена Градска тржница.

Крагујевац је уз некадашњи епитет долине глади добио и епитет првака у страначком запошљавању, а напредњачка власт осим што је најпре из својих редова протерала све оне људе који имају моралну и професионалну вредност, у све институције инсталирала је кадрове бивше власти и наставила са давно зацртаним политичким курсем бивше власти чији су резултати и дан данас видљиви. Где год се око себе окренете можете видети неки локални проблем.

Зато је време за промене. Време да се Крагујевац пита, да Крагујевац самостално располаже својим ресурсима и да Крагујевац поново буде оно што је некада био. 

С тим у вези, као што то већ знате, у недељу ће се одржати избори на којима осим републичке бирате и нову локалну власт. Локална листа под редним бројем 11 једина је листа коју чине нова лица у политици и која има израђен локални програм са конкретним решењима на све локалне проблеме. Листа број 11 представља нови, трећи пут локалне политичке сцене, који се залаже суштинку промену система, а не само за такозване козметичке промене.

Из тог, али и из много других разлога, овим путем апелујем на вас да у недељу подржите како нашу републичку, тако и локалну крагујевачку листу, и на тај начин допринесете стављању тачке на пропадање Крагујевца.

Зато што Крагујевчани могу боље!

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: