Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Писмо Крагујевчанима

Поштовани Крагујевчани, драги Шумадинци, као неко ко је у последњих годину дана у Крагујевцу био више од десет пута, имао сам прилику да се лично, али и у разговору са вама, Крагујевчанима, уверим да је ваш град, иначе центар Србије, у катастрофално лошем стању. 

   Нефункционалне институције преплављене су кадровима бившег ДОС-а, као и новокомпонованим напредњацима са лажним дипломама, а то зна готово сваки Крагујевчанин и сваки бивши напредњак који је из ове странке протеран. Уништени коловози и тротоари, недостатак паркинг места, непостојање вртића и школа у великим насељима и селима, комунална инфраструктура која није обнављана више од тридесет година, лоши услови рада и угрожена права радника у производњи код страних инвеститора одраз су односа ове, али и претходних власти, према Крагујевцу и Крагујевчанима. Девастирана села и небрига о домаћем произвођачу довели су до миграције становништва и пражњења села па је све више старачких и непродуктивних домаћинстава. Демографска катастрофа не мимоилази ни Крагујевац који, иако четврти град по величини, нема многе привилегије које имају Београђани, попут бесплатних уџбеника за основце и бесплатних вртића, као ни Новогодишње ваучере за децу, омладину и просветне раднике. Крагујевац нема ни ауто-пут иако га ова власт представља као индустријски центар. Крагујевац нема Општу градску болницу. Такође, иако сте универзитетски центар сведоци сте да се зграда ФИЛУМ-а најављује већ деценијама и да је то тема готово у свакој кампањи. Урбанистички хаос видљив је у свим деловима града, а непланска градња и сумњиве дозволе за изградњу угрожавају безбедност свих грађана. Пример је и урушена Градска тржница.

Крагујевац је уз некадашњи епитет долине глади добио и епитет првака у страначком запошљавању, а напредњачка власт осим што је најпре из својих редова протерала све оне људе који имају моралну и професионалну вредност, у све институције инсталирала је кадрове бивше власти и наставила са давно зацртаним политичким курсем бивше власти чији су резултати и дан данас видљиви. Где год се око себе окренете можете видети неки локални проблем.

Зато је време за промене. Време да се Крагујевац пита, да Крагујевац самостално располаже својим ресурсима и да Крагујевац поново буде оно што је некада био. 

С тим у вези, као што то већ знате, у недељу ће се одржати избори на којима осим републичке бирате и нову локалну власт. Локална листа под редним бројем 11 једина је листа коју чине нова лица у политици и која има израђен локални програм са конкретним решењима на све локалне проблеме. Листа број 11 представља нови, трећи пут локалне политичке сцене, који се залаже суштинку промену система, а не само за такозване козметичке промене.

Из тог, али и из много других разлога, овим путем апелујем на вас да у недељу подржите како нашу републичку, тако и локалну крагујевачку листу, и на тај начин допринесете стављању тачке на пропадање Крагујевца.

Зато што Крагујевчани могу боље!

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: