Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Подршка тужиоцима да процесуирају Александра Вучића за кршење Устава

Пружам пуну јавну подршку самосталности тужилаштва и побуни јавних тужилаца против корумпираног правосудног система у Србији. Смене одређеног броја јавних тужилаца у тужилаштвима где су постигнути мали резултати у борби против корупције шаљу поруку осталима да је борба против системске корупције у врху власти забрањена. 

    Посебно је скандалозно да о свему томе ћути први међу тужиоцима у Србији – Загорка Доловац, из чега можемо закључити да је управо она покровитељ свега лошег што се дешава у том делу нашег правосудног система. Зато пружамо пуну подршку свима који трпе прогон у Вишем јавном тужилаштву у Београду, а посебно свима другима који су дигли глас против зависног и несамосталног тужилаштва које служи искључиво интересима владајућег режима. Сматрам да је одавно требало да се побуне и устану против оваквог стања у српском правосуђу. Међутим, грађани Србије не могу бити задовољни овим коначно позитивним дешавањима међу јавним тужиоцима ако се њихова побуна заврши само на питањима њихових личних смена и радних места, док све друго остане по старом као и до сада.

Позивам јавне тужиоце да се ослободе притисака и страха и да покрену истраге против представника највише власти, јер све осим тога је бежање од извора проблема системске корупције у нашој држави. Као пример тога би требало да буде оптужни предлог за кривично гоњење председника Републике Александра Вучића због више кривичних дела кршења Устава Србије: признавање капитулације или окупације, угрожавање територијалне целине и припремање дела против уставног уређења и безбедности Србије (из чланова 306, 307 и 320 КЗ). Само тужиоци који су спремни да покрену ову истрагу могу бити темељ будућег самосталног тужилаштва у Србији након смене актуелне власти или ће тужилачка професија морати да доживи комплетну лустрацију.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: