Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Поништавање француско-немачког споразума је борба у којој морамо победити!

Надамо се да ће нови почетак пролећног редовног заседања Народне скупштине Републике Србије изгледати другачије у односу на оно што смо гледали претходних месеци. 

     Следећа седница, након ове која почиње данас, ће омогућити допунске тачке дневног реда из редова опозиционих посланичких група и имаћемо Владу Републике Србије у дому Народне скупштине која ће имати обавезу да одговара на наша посланичка питања. Оно што је за нас из државитворне опозиције најважније јесте да ћемо у наредних месец дана имати седницу о француско-немачком споразуму који је Александар Вучић прихватио 27. фебруара у Бриселу и о анексу који је такође прихватио 18. марта у Охриду, о свему што је Петар Петковић након тога разговарао у Бриселу и о томе шта ће Александар Вучић наставити да преговара са Куртијем 2. маја у Бриселу. То је за нас апсолутни приоритет парламентарног рада у наступајућем периоду.

Данас, нажалост, обележавамо један трагичан јубилеј, а то је 10 година од потписивања антиуставног Бриселског споразума који је у своје време потписао садашњи министар спољних послова Ивица Дачић уз асистенцију тада првог потпредседника Владе Александра Вучића који је суштински тада био главни преговарач. За ових 10 година, захваљујућу том штетном споразуму, држава Србија се на много начина одрекла своје државности на Косову и Метохији, повукла бројне државне институције и српски народ довела у оволико тешку ситуацију у којој се данас налази, која се додатно погоршава прихватањем француско-немачког споразума који није ништа друго него признање лажне државе Косово, одрицање од Косова и Метохије и одрицање од даље бпрбе за очување Косова и Метохије. Довољно је поменути став 2 чл. 4 француско-немачког споразума који каже да се Србија више неће противити чланству лажне државе Косово у било којој међународној организацији. Због тога наше четири парламентарне странке настављају не само парламентарну борбу, већ и ванпарламентарну борбу за одбрану и очување Косова и Метохије у саставу Србије.

Све српске родољубе позивамо на ново национално окупљање у суботу, 22. априла у Новом Саду од 18ч испред Српског народног позоришта, где ће се одржати нови протест за одбрану и очување Косова и Метохије. То је следећи корак у нашој борби против француско-немачког споразума, борба у којој морамо победити да би тај споразум био поништен, што је наш кључни захтев. 

Тражимо поништавање француско-немачког споразума али и одговорност онога који га је прихватио, Александра Вучића, који треба да поднесе оставку, као и Влада Србије и да идемо на ванредне изборе на свим нивоима. 

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: