Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Посебна седница о КиМ потребна пре 1. септембра

Поздрављам одлуку владајуће већине да прихвати предлог посланичке групе СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ — ПАТРИОТСКИ БЛОК од 2. августа да се одржи посебна седница на тему актуелног стања на КиМ, као и то што ће седници, као што смо и тражили, присуствовати и председник Републике. Међутим, захтевамо да седница буде одржана пре 1. септембра и потписивања било каквог новог споразума са сепаратистичким властима у Приштини.

    Наиме, већ превише дуго председник државе самостално преговара у Бриселу кршећи Устав и своје надлежности као председника, и то без икаквих овлашћења и преговарачке платформе усвојене у Народној скупштини. Најављена скупштинска седница ће коначно бити прилика да се чује другачије мишљење и критика пропале и антиуставне досадашње косовске политике актуелне власти и понуди нови пут, који је Српски покрет Двери већ изложио у новој платформи о КиМ. У овој платформи, коју смо послали свим посланичким групама као прилог за скупштинску расправу, тражимо прекид штетних преговора у Бриселу, повратак теме КиМ у СБ УН где имамо савезнике у Русији и Кини и повратак суверенитета државе Србије у јужној српској покрајини у свим тренутно могућим облицима.

Наш предлог, који смо изнели још у захтеву за посебну седницу од 2. августа, такође ће бити да се на посебној седници донесе следећа заједничка одлука: „Народна скупштина Републике Србије одбија захтеве Европског парламента да призна лажну државу Косово и уведе санкције Руској Федерацији, који су изнети у Резолуцији Европског парламента од 6. јула 2022. године. Народна скупштина Републике Србије захтева да се преговори о Косову и Метохији врате у Савет безбедности Уједињених нација”.

Посебно предлажемо да се за ову посебну скупштинску седницу као гости позову: начелник Генералштаба Војске Србије, представници Срба са КиМ, Патријарх и други представници Синода СПЦ, престолонаследник Александар Карађорђевић, представници Срба из Републике Српске и Црне Горе и представници САНУ, како би ово стратешко скупштинско заседање добило један свесрпски карактер, а донете одлуке представљале што шири национални консензус. То је управо и највећа жеља Српског покрета Двери за коју смо спремни да пружимо максимални лични допринос, а то је да се постигне пуно национално јединство око одбране и очувања Косова и Метохије у саставу Србије, поштовања Устава Србије и Резолуције 12 44 СБ. Ново национално јединство није могуће око досадашње погрешне и штетне косовске политике власти већ је потребно политику променити у правцу очувања суверенитета и територијалног интегритета државе Србије на КиМ. То је оно за шта се данас по свим анкетама залаже апсолутна већина грађана Србије који нису спремни да предају КиМ ни по коју цену, а посебно не зарад лажних обећања уласка Србије у ЕУ која се отворено сврстава на страну албанских сепаратиста.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: