Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Посланичка група Двери неће гласати за избор Орлића за председника Скупштине

Посланичка група СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ — ПАТРИОТСКИ БЛОК неће гласати за избор Владимира Орлића за председника Народне скупштине не само зато што не припадамо владајућој већини већ смо опозиција, него и зато што колега Орлић до сада није био познат по политичкој култури и коректној парламентарној дебати.

    Напротив, његов досадашњи стаж као народног посланика и заменика шефа посланичке групе СНС углавном је карактерисао жесток обрачун са свима који мисле другачије од владајућег режима, и у томе се истицао и у Скупштини и у медијима, док је посебно био познат по прекидању саговорника и увредама на рачун политичких противника. То га је препоручило за једног од водећих представника СНС-а, али то није добра препорука за председника Народне скупштине.

Са друге стране, ових дана на консултацијама око формирања Народне скупштине упознали смо једног новог Владимира Орлића – смиреног, конструктивног, коректног према опозицији, спремног да разговара и да се договара са онима са којима се политички не слаже. Његова биографија је чиста: он је прави доктор наука, завршио је један од најпрестижнијих домаћих факултета, у његовом случају нема купљених диплома и плагираних доктората као код многих других водећих напредњака. Зато се надамо да ће г. Орлић као председавајући Скупштине наставити путем којим је пошао ових дана на консултацијама са представницима свих посланичких клубова, а не старим путем сукоба и етикетирања опозиције, као и да ће се променити читав амбијент у Народној скупштини, што ће највише зависити управо од њега. Дошло је време да сви заједно покажемо много више политичке културе и прихватања наших различитости како бисмо Скупштини вратили смисао и достојанство. Било би добро када би опозиција подржала добре предлоге власти, али и када би власт подржала добре предлоге опозиције, јер и опозиција жели добро народу и држави. То би онда био велики помак у парламентарном раду. Што се посланичке групе СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ – ПАТРИОТСКИ БЛОК тиче, ми ћемо дати свој допринос у томе правцу.

Сви заједно би требало да имамо у виду да је Србија пред бројним спољно-политичким и унутрашњим изазовима у времену европске и светске кризе. То превазилази поделу на власт и опозицију и тражи национално јединство, слогу, солидарност и међусобну сарадњу на решавању нагомиланих проблема са којима се суочава и тек ће се суочити народ и држава. То не значи да се могу заборавити афере криминала и корупције у врху актуелне власти, сви нестручни и корумпирани кадрови СНС који су урушили бројна јавна предузећа и град Београд. То свакако остаје тема која се мора истерати до краја јер и од тога зависи опстанак државе у будућности.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: