Бошко Обрадовић: Посланичка питања за Владу и министре

Питања за председника Владе и министра спољних послова:

Шта је садржај нове верзије немачкo-француског предлога око решавања статуса Косова и Метохије? Шта је наша држава одговорила поводом прве верзије предлога? Шта ће наша држава одговорити поводом друге верзије предлога? Зашто је држава Србија забранила продужавање регистрације возила за ознакама градова и општина на КиМ: ПР, КМ, ПЗ, ПЕ, ГЛ, ЂА и УР?

Питања за председника Народне скупштине:

Када ће бити заказана седница о Косову и Метохији, на којој ће Скупштина Србија заузети заједнички став по питању стратегије око очувања Косова и Метохије у саставу Србије, а као одговор на притиске највиших званичника Европске уније? Када ће на дневни скупштинског заседања бити стављен предлог Резолуције о забрани коришћења једностраних санкција као инструмента спољне политике, а коју су поднеле посланичке групе Заветника, НАДА и Српски покрет Двери – Патриотски блок?

Питање за Министарство рударства и енергетике:

Колико Србија има резерви рудног богатства на територији наше јужне српске покрајине Косова и Метохије?

Питање за председника Републике:
Шта је потписано у Тирани на Самиту ЕУ и држава зпадног Балкана и да ли је Србија пдоржала текст Деклрације у којој се осуђује Русија?

Питања за Министарство за државну управу и локалну самоуправу:
Шта је са колектором у селу Доње Црниљево у општини Коцељева који смо добили као донацију од Норвешке, а који није завршен а новца нема? Чули смо од народног посланика Верана Матића да се размишља о три пречистача отпадних вода и решавању шест депонија у овој општини, што видимо као резултат притиска општинске организације Српског покрета Двери у Коцељеви да се ова питања која годинама стоје без одговора коначно покрену. Тражимо њихово хитно решавање, тј. докле се стигло са тим.

Да ли надлежно Министарство и ДРИ, у сарадњи са надлежним тужилаштвима и полицијом, могу да пошаљу инспекције и истражне органе у градску управу града Чачка ради провере следећих питања која интересују грађане Чачка, а која Српски покрет Двери поставља годинама уназад?

Да ли је градоначелник Чачка Милун Тодоровић као приватни инвеститор за време свог мандата на челу града изградио спрат више на згради у центру граду на месту срушеног биоскопа Сутјеска, супротном свим урбанистичким плановима и грађевинским дозволама?

Ко је одговоран на загађење реке Мораве?

Ко је одговоран за експлозије у фабрици Слобода?

Ко је одговоран за гашење ФК Борац из Чачка и криминалне радње у вези са куповином сеоског ФК Прово из Мачве који је преименован у нови ФК Борац док су дугови играчима и запосленима остали, а новац пореских обвезника из буџета града Чачка ненаменски утрошен док су у управама пропалог клуба седели водећи функционери СНС из Чачка?

Зашто још увек није поступано по кривичним пријавама против градоначелника Чачка Милуан Тодоровића које сам поднео због угрожавања здравља грађана Чачка и нечињења по питању здравствених последица пандемије, загађења ваздуха и загађења Мораве?

Како се и коме распродаје градска имовина?

Колико водећих функциоенра у градској управи града Чачка има купљене дипломе? Да ли челници СНС из локалне власти у Чачку могу да наведу име једног свог студентског друга из времена студирања?

Зашто још увек није заживео Фонд за лечење тешко оболеле деце који једногласно усвојен од стране скупштине града на предлог одборника Двери још пре пет година?

Зашто је Чачак једини већи град који нема државни Дом за старе и немоћне?

Колико су се локални функционери и њима блиске фирме уградили у преплаћене инфраструктурне радове у Чачку, од поплочавања градског бедема и градске плаже, преко реконструкције објеката и улица до куповине новогодишње јелке?

Ко је крив за пропадање, одлазак у стечај и гашење највеће Фабрике резног алата у овом делу Европе, чувене чачанске ФРА?

Ко из градског руководства је крив за смрт двоје људи и тешке повреде више њих приликом пада висећег моста у Овчар Бањи који је имао налог надлежног инспектора да буде забрањен за коришћење?

Зашто је Чачак једини град у Србији који има више удружења пензионера која ратују међу собом, као и зашто клубови пензионера не врше своју функцију?

Питања за Министарство за инфраструктуру и министарству правде:

Зашто власницима није исплаћена сва земља дуж изграђених ауто-путева и оних који су у изградњи у општинама Горњи Милановац, Чачак, Краљево, Лучани, и то по правичној цени? Зато се годинама одуговлаче судски процеси где су власници затражили правду пред судом? Зашто мештанима многих села у овим општинама којима је одузета најбоља земља није омогућен лакши приступ до других њихових њива и зашто обрадиве површине нису враћене у првобитно стање а сељаци обештећени за штету на усевима? Да ли РГЗ може да отвори шалтер за пријављивање свих оних који из било ког разлога нису у могућности да то ураде електронским путем?

Питања за Министарство за информисање:

Да ли је нормално да осам месеци после избора и пет месеци после конституисања новог сазива Народне скупштине јавни медијски сервис РТС нема нити једну емисију на актуелне политичке теме од питања КИМ, преко украјинске кризе и њених последица до таласа поскупљења и социјално-економске кризе у Србији, у којој би своје ставове сучелили шефови посланичких група у Народној скупштини? Зашто се овај пренос скупштинских заседања не емитује на РТС1?

Бошко Обрадовић

Народни посланик