Бошко Обрадовић: После капитулације на КиМ следи увођење санкција Русији

Све већи број високих функционера актуелне власти из редова СНС и СПС наговештава увођење санкција Русији као нешто што највероватније нећемо моћи да избегнемо ако се притисак са Запада појача. То више нису само Вучић и Дачић већ и Раде Баста, Богољуб Карић и многи други који су донедавно глумили русофиле.

Сада су очито зарад опстанка на власти спремни на све, па и на угрожавање српских националних и државних интереса пристајањем на нове западне ултиматуме који би били неприхватљиви свакој независној и сувереној држави на свету. Јер који народ и држава на свету би се одрекли дела своје државне територије и увели санкције пријатељској и савезничкој земљи?

То је исти онај систем притисака и уцена који са Запада долази деценијама и због кога је председник Републике прихватио француско-немачки споразум о признању лажне државе Косово, чиме је прекршио Устав и своја уставна овлашћења. Поставља се питање има ли краја западним ултиматумима? Шта је следеће када се одрекнемо Косова и Метохије и станемо на страну НАТО против Русије? Да ли онда следи да се одрекнемо и Републике Српске, да пристанемо на сецесију Војводине и Рашке области или да се учланимо у НАТО? Ако не одбранимо КиМ у саставу Србије, никада више нећемо одбранити нити један други српски национални и државни интерес.

Сада већ нема сумње да се актуелна власт све више окреће Западу и од Србије прави колонију и депонију ЕУ. Зато нам је потребан широки опозициони национални фронт за одбрану државе од овог статуса европске колоније и депоније у који нас је довела актуелна власт. Коалиција Вучић-Дачић после 11 година власти мора да оде, да би Србија опстала као независна и суверена држава. Зато их позивам да поднесу оставке и да се иде на ванредне изборе на свим нивоима, а онда нека на изборима кандидују своју нову политику капитулације и предаје државе западним интересима.

Бошко Обрадовић

Народни посланик