Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Потпуни крах Вучићеве политике према КиМ

Изјава председника Републике Александра Вучића, након последњег састанка са Аљбином Куртијем у Бриселу, „да је Србија у складу са својом политиком јасно рекла да жели да се примене сви споразуми који су потписани, од Основног споразума из 2013. године до споразума који су постигнути касније у Бриселу и Охриду“, јасно показује потпуни крах политике актуелне власти према КиМ.

       Поред потпуног краха те политике, суочени смо и са понижавањем Србије, што показује београдски дочек колонијалног управника из Брисела Урсуле фон дер Лајен, којој је том приликом председник Републике уручио букет цвећа, а она се „захвалила“ условом да Србија мора признати независност лажне државе Косово.

Сви наведени споразуми, један за другим, наносили све већу штету националним интересима Србије, јер воде у де факто признање лажне државе Косово. Посебно се то односи на прихватање француско-немачког плана који је Вучић прихватио, а у којем пише да се Србија неће противити чланство лажне државе Косово у међународним организацијама. Оно што је најбитније јесте да је после сваког споразума који је ова власт договорила са лажном државом Косово, положај Срба на КиМ био све лошији и они се свакога дана исељавају из наше јужне покрајине. Куртијеви полицајци упадају и претресају куће Срба, малтретирају их, а ни сада се не зна број ухапшених Срба који се тренутно налазе у затворима.

 

Парламентарни избори који су на прагу биће одлична прилика да се заустави ова погубна политика према КиМ и да се одбаце сви споразуми који лажној држави Косово дају атрибуте државности. Посебно се то односи на одбацивање овог ултиматума који је донела фон дер Лајен, како би коначно изашли из бриселског затвора и ћорсокака. Српски национални интереси морају бити на првом месту и дошло је крајње време да се каже „доста уценама из ЕУ“, јер нећемо да будемо њихова колонија и депонија. Национално окупљање које чине Двери, Заветници и истакнути српски интелектуалци су гарант нове политике, која подразумева реинтеграцију КиМ у правни поредак Србије.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: