Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Потребан нам је Нови национални договор око одбране КиМ у саставу Србије

Косово и Метохија је најважније српско национално питање данас и ту нема места за партијашење већ нам је потребно национално уједињење. 

    Све већи притисци којима је држава Србија изложена од стране Запада да што пре морамо признати лажну државу Косово као независну, као и све отворенији терор над Србима од стране сепаратистичких албанских власти на КиМ, траже заједнички одговор свих структура нашег друштва и државе. Али, то ново национално јединство могуће је постићи само око нове политике, јер је досадашња политика актуелне власти према КиМ крахирала и мора да се мења.

Најважнији задатак државотворне и патриотске опозиције у Новој години јесте да не дозволимо да икада више СНС и Српска листа сами одлучују о судбини Косова и Метохије. Они су изгубили у свим преговорима са албанским сепаратистима за ових 10 година власти и време је да променимо и преговараче и преговарачку платформу.

О нашој Светој Земљи не сме да одлучује један човек или једна политичка листа већ мора да се направи широки национални договор око одбране и очувања КиМ у саставу Србије. Тај процес је почео у новом сазиву Народне скупштине где се чују нови политички гласови родољубиве опозиције, али и на самом Косову и Метохији где Српска листа више није једини глас Срба на КиМ, већ се чују и други. 

У тај Нови национални договор треба да се, поред Народне скупштине и Срба са КиМ, укључе и СПЦ, САНУ, Матица српска, као и представници Срба из региона и расејања. Само на тај начин можемо доћи до националног јединства и најбоље стратегије за реинтеграцију КиМ у пуни уставно-правни поредак државе Србије.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: