Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Потребна промена политике према Косову и Метохији

Пре доласка СНС на власт 2012. године, над севером Косова и Метохије сепаратистичке власти у Приштини нису имале никакву власт нити су специјалне јединице РОСУ икада до тада ушле на север КиМ.

    После 10 година штетних преговора и антиуставних споразума у Бриселу, којима су се представници садашње власти одрицали дела државних надлежности над јужном српском покрајином, Срби на северу КиМ се налазе у много тежој позицији. Зато је оправдан страх за њихову безбедност, јер власти из Приштине несумњиво желе да заокруже своју сепаратистичку власт и над севером КиМ, а није искључено да ће то покушати и оружаним путем по узору на хрватску Олују. 
 
Једини начин да се то спречи јесте промена политике државе Србије према КиМ, која би значила пре свега укидање Бриселског споразума и повратак разговора о КиМ у СБ УН. Косово и Метохија су саставни део Србије према Резолуцији 12 44 СБ УН и сви представници државе Србије на међународном плану треба искључиво тога да се држе, уз спремност да се на сваки начин помогне српском народу на КиМ и позову у помоћ савезници попут Русије и Кине.

Предложићемо да нови сазив Народне скупштине хитно одржи посебну седницу на тему актуелног стања на КиМ и прогласи окупацију дела наше државне територије, што по међународном праву у пракси значи да оно што је под окупацијом никада не може бити трајно отуђено од Србије већ кад-тад враћено у пуну уставно-правну надлежност наше државе. 

Такође, нови Парламент би морао да се изјасни о Резолуцији Европског парламента којом се од нас тражи да признамо лажну државу Косово и уведемо санкције Русији, што је неприхватљиво и што треба одбити посебном скупштинском одлуком.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: