Бошко Обрадовић: Потребно нам је национално јединство око очувања КиМ у саставу Србије

Не видим нити један једини разлог зашто свих 250 народних посланика не би потписало захтев за одржавање посебне седнице Народне скупптине на тему актуелног стања на Косову и Метохији. Ту не би смела да постоји подела на власт и опозицију јер бисмо сви подједнако требало да будемо заинтересовани за одбрану и очување КиМ у саставу Србије. Потребно нам је ново национално јединство по овом прворазредном националном и државном питању.

У том правцу Српски покрет Двери је припремио нову „Платформу за повратак КиМ у уставно-правни поредак Србије” са којом ћемо ових дана изаћи у јавност. Она подразумева прекид штетних преговора о КиМ у Бриселу и повратак у СБ УН, проглашавање окупације дела државне територије, доношење закона о војној неутралности, обнову рада Министарства за КиМ и поновно успостављање институција државе Србије у јужној српској покрајини. Мишљења смо да наш интерес није формирање тзв. Заједнице српских општина унутар тзв. независног Косова већ повратак КиМ у пуну уставно-правну надлежност државе Србије и обнова рада државних институција Србије на КиМ, као и испуњење свих тачака Резолуције 12 44 СБ УН.

Нову Платформу Српског покрета Двери доставићемо свим посланичким групама у Народној скуппштини са идејом да она буде повод за скупштинску расправу на посебној седници коју очекујемо до краја августа најкасније. Платформа ће бити представљена на конференцији за медије у Народној скупштини у понедељак, а представиће је мр Иван Костић, народни посланик и заменик председника посланичке групе СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ – ПАТРИОТСКИ БЛОК.

Бошко Обрадовић

Народни посланик