Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Потребно нам је национално јединство око очувања КиМ у саставу Србије

Не видим нити један једини разлог зашто свих 250 народних посланика не би потписало захтев за одржавање посебне седнице Народне скупптине на тему актуелног стања на Косову и Метохији. Ту не би смела да постоји подела на власт и опозицију јер бисмо сви подједнако требало да будемо заинтересовани за одбрану и очување КиМ у саставу Србије. Потребно нам је ново национално јединство по овом прворазредном националном и државном питању.

    У том правцу Српски покрет Двери је припремио нову „Платформу за повратак КиМ у уставно-правни поредак Србије” са којом ћемо ових дана изаћи у јавност. Она подразумева прекид штетних преговора о КиМ у Бриселу и повратак у СБ УН, проглашавање окупације дела државне територије, доношење закона о војној неутралности, обнову рада Министарства за КиМ и поновно успостављање институција државе Србије у јужној српској покрајини. Мишљења смо да наш интерес није формирање тзв. Заједнице српских општина унутар тзв. независног Косова већ повратак КиМ у пуну уставно-правну надлежност државе Србије и обнова рада државних институција Србије на КиМ, као и испуњење свих тачака Резолуције 12 44 СБ УН.

Нову Платформу Српског покрета Двери доставићемо свим посланичким групама у Народној скуппштини са идејом да она буде повод за скупштинску расправу на посебној седници коју очекујемо до краја августа најкасније. Платформа ће бити представљена на конференцији за медије у Народној скупштини у понедељак, а представиће је мр Иван Костић, народни посланик и заменик председника посланичке групе СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ – ПАТРИОТСКИ БЛОК.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: