Бошко Обрадовић: Позивам Дачића да хитно закаже конститутивну седницу новог сазива Народне скупштине

Након што сутра буде окончано поновљено гласање на још једном бирачком месту и проглашени коначни резултати републичких избора не би више смело да се одлаже формирање новог сазива Народне скупштине. Зато позивам председника Народне скупштине у старом сазиву Ивицу Дачића да хитно закаже конститутивну седницу Народне скупштине.

Апсолутно је недопустиво да у Србији не функционише најважнија државна институција – Народна скупштина. Живимо у веома сложеном геополитичком времену када наша држава трпи огромне спољне притиске да уведе санкције Руској Федерацији. Такође, Срби на Косову и Метохији свакодневно доживљавају прогон и малтретирање од стране сепаратистичких власти у Приштини. Ништа боља није ни ситуација са којом се српски народ суочава у Црној Гори и Републици Српској. Економска ситуација је свакога дана све сложенија и тежа, а посебно је угрожена српска пољопривреда.

Све су то изазови на које не може да одговори Влада у техничком мандату нити о њима самостално може да одлучује један човек, па макар он био и председник Србије. Све ове и бројне друге теме хитно морају бити стављене на дневни ред Народне скупштине и свако даље одлагање конститутивне седнице сматраћемо укидањем демократских институција и узурпацијом власти од стране актуелног режима који влада у техничком мандату.

Бошко Обрадовић

Председник Двери