Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Позивам Дачића да хитно закаже конститутивну седницу новог сазива Народне скупштине

Након што сутра буде окончано поновљено гласање на још једном бирачком месту и проглашени коначни резултати републичких избора не би више смело да се одлаже формирање новог сазива Народне скупштине. Зато позивам председника Народне скупштине у старом сазиву Ивицу Дачића да хитно закаже конститутивну седницу Народне скупштине.

     Апсолутно је недопустиво да у Србији не функционише најважнија државна институција – Народна скупштина. Живимо у веома сложеном геополитичком времену када наша држава трпи огромне спољне притиске да уведе санкције Руској Федерацији. Такође, Срби на Косову и Метохији свакодневно доживљавају прогон и малтретирање од стране сепаратистичких власти у Приштини. Ништа боља није ни ситуација са којом се српски народ суочава у Црној Гори и Републици Српској. Економска ситуација је свакога дана све сложенија и тежа, а посебно је угрожена српска пољопривреда.

Све су то изазови на које не може да одговори Влада у техничком мандату нити о њима самостално може да одлучује један човек, па макар он био и председник Србије. Све ове и бројне друге теме хитно морају бити стављене на дневни ред Народне скупштине и свако даље одлагање конститутивне седнице сматраћемо укидањем демократских институција и узурпацијом власти од стране актуелног режима који влада у техничком мандату.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: