Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Позивамо на национално јединство око одбране и очувања КиМ у саставу Србије

Данашња заједничка конференција четири опозиционе парламентарне политичке странке је велика и важна вест на српској политичкој сцени. У име посланичког клуба Српски покрет Двери-Патриотски блок, пружам пуну подршку овој врсти националног окупљања у одбрани кључних националних и државних интереса. Заједно смо увек јачи, а заједно у три посланичка клуба имамо 31 народног посланика на основу освојених 14% гласова на изборима.

      Врло је необично и симптоматично како је наш заједнички проглас дочекан на нож и од стране власти и од стране прозападне опозиције. Шта им је спорно?

Што позивамо на поштовање Устава Србије, што се боримо за очување Косова и Метохије у саставу Србије, што сматрамо да наш национални циљ треба да буде враћање КиМ у пун уставноправни поредак државе Србије? Да ли је њихова политика нешто друго или и једни и други нешто дугују западу?

Ми позивамо све на национално јединство око одбране и очувања КиМ у саставу Србије и настављамо са заједничким активностима у том правцу. У наредним месецима кренућемо у обилазак Србије где ће наше четири политичке странке, заједно са истакнутим српским интелектуалцима организовати трибине на актуелне теме.

А једна од њих, око које верујем да ћемо се ускоро изнова заједнички огласити, јесте стварање широког националног фронта против увођења санкција Русији. За нас је апсолутно неприхватљиво да уводимо санкције држави која нам је стратешки партнер и гарант очувања Косова и Метохије у саставу Србије.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

Конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: